Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 12:20

Ξεκινούν τα δωρεάν Τμήματα Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου

Το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας ξεκινά και φέτος τα τμήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, χωρίς οικονομική συμμετοχή...

Αναλυτικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα Ρομποτικής στην πλατφόρμα της προτίμησής τους (π.χ. Arduino, micro:bit, Raspberry Pi, Lego MindStorms EV3) και να συναντήσουν τους συμμαθητές τους και τις συμμαθήτριές τους σε ένα από τα εξής τμήματα:

Α. Κατηγορίες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοικτών (Open) Τεχνολογιών (με ανοικτές εκπαιδευτικές πλατφόρμες π.χ. Arduino, micro:bit και Raspberry Pi)

            Α.1 Τμήμα μαθητών Ανοικτών Τεχνολογιών Δημοτικού
            Α.2 Τμήμα μαθητών Ανοικτών Τεχνολογιών Γυμνασίου
            Α.3 Τμήμα μαθητών Ανοικτών Τεχνολογιών Λυκείου

Εκπαιδευτής στα Τμήματα Ανοικτών Τεχνολογιών θα είναι ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Αναστάσιος Κλείσας.

Η πρώτη συνάντηση των μαθητών έγινε χθες το απόγευμα (Τρίτη 5 Νοεμβρίου) στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Β. Κατηγορίες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (με Lego Mindstorms EV3)

            Β.1 Τμήμα μαθητών Δημοτικού - WRO Open
            Β.2 Τμήμα μαθητών Δημοτικού - WRO Regular

Τα τμήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO για μαθητές Δημοτικού θα λειτουργήσουν σε σχολική μονάδα της Τριφυλίας. Οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν μία από τις δύο κατηγορίες της προτίμησής τους και στην πρώτη συνάντηση των μαθητών και των μαθητριών με τους εκπαιδευτές τους θα γίνει ο χωρισμός τους σε τμήματα (εφ’όσον απαιτηθεί). Η ομάδα εκπαιδευτών, η ακριβής τοποθεσία και η ώρα της πρώτης συνάντησης θα ανακοινωθούν με έγγραφο που θα αποσταλεί στις σχολικές μονάδες. 

            Β.3,4 Τμήματα μαθητών Γυμνασίου - WRO Regular

Τα τμήματα Γυμνασίου της κατηγορίας WRO Regular θα λειτουργήσουν τόσο στην Καλαμάτα όσο και στο εξακτινωμένο εργαστήριο του Γυμνασίου/Λυκείου Αριστομένη, που θα δέχεται μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου απ’ όλη την Μεσσηνία.

Εκπαιδευτές στο Τμήμα WRO Regular Γυμνασίου στην Καλαμάτα θα είναι οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Λιανού Ελένη και Μπαγιαμπού Μαριάννα. Η πρώτη συνάντηση των μαθητών και των μαθητριών και ο χωρισμός τους σε Τμήματα θα γίνει στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας (σχολικό συγκρότημα Λακωνικής Καλαμάτας) αυτό το Σάββατο (9 Νοεμβρίου) κατά τις ώρες  15:00- 16:30.

Εκπαιδευτής στο Τμήμα WRO Regular Γυμνασίου στο εξακτινωμένο εργαστήριο του Γυμνασίου/Λυκείου Αριστομένη θα είναι ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Γρηγόρης Τσώνης.

Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει ήδη και διεξάγονται κάθε Κυριακή, 17:00 19:00, για μαθητές και μαθήτριες, εκτός από τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης.

            Β.5 Τμήμα μαθητών Λυκείου - Regular

Εκπαιδευτής στο Τμήμα WRO Regular Λυκείου θα είναι ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ονούφριος Κωστάκης.

Η πρώτη συνάντηση των μαθητών και ο χωρισμός τους σε Τμήματα (αν απαιτηθεί) θα γίνει στο Εργαστήριο του Κέντρου Ρομποτικής στο 4ο ΕΠΑ.Λ Καλαμάτας (βόρεια είσοδος - από Δ.Ι.Ε.Κ. - σχολικό συγκρότημα πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας) το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 15:00-17:00.

Για πρόσθετη ενημέρωση μπορείτε να δείτε υλικό από προηγούμενες χρονιές:

- στην Ιστοσελίδα του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού στο Weebly: https://2gym-kalam.weebly.com/rhoomicronmupiomicrontauiotakappa942.html# και
- στη Σελίδα  του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού στο Facebook: https://www.facebook.com/KRPKalamatas/

Για περισσότερες πληροφορίες οι μαθητές, οι μαθήτριες ή οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς: Αναστάσιο Κλείσα για τις Ανοικτές Τεχνολογίες (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  - 27210 25006) και Γρηγόρη Τσώνη τόσο για τις Ανοικτές Τεχνολογίες όσο και για τις Κατηγορίες WRO (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - τηλ. 6987 049 931).