Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 12:39

Αν δεν πληρώσει το υπουργείο τότε θα πληρώσουν η Περιφέρεια με το Δήμο για τα 2.150 σχολικά γεύματα

ΝΙΚΑΣ ΣΕ ΠΕΤΡΑΚΟ 
Την ικανοποίησή του εκφράζει ο επικεφαλής της παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” για την απάντηση που έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στο σοβαρό ζήτημα που έθεσε, σχετικά με το λάθος που έγινε και το οποίο στέρησε τα σχολικά γεύματα από 2.150 μαθητές 16 σχολείων της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, ο κ. Νίκας απάντησε ότι εάν δεν δεχτεί το υπουργείο να πληρώσει για τα αυτά τα 2.150 σχολικά γεύματα τότε θα πληρώσουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το Δήμο Καλαμάτας…

Σε γραπτή του δήλωση ο Θανάσης Πετράκος σημειώνει σχετικά: “Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις που καταθέσαμε με την κατεπείγουσα ερώτησή μας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε από την ασυνεννοησία Υπουργείου Παιδείας και της Α΄βαθμιας Διεύθυνσης Μεσσηνίας, με συνέπεια να αποκλειστούν από τη σίτιση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» 2.150 μαθητές-τριες δεκαέξι σχολείων της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα ο κ. Περιφερειάρχης απαντώντας (στη χθεσινή συνεδρίαση του Πε.Συ. Πέμπτη 21/11/2019) στην κατεπείγουσα ερώτησή μας δεσμεύτηκε ότι: 1) τη Δευτέρα θα συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας και θα της ζητήσει να χρηματοδοτήσει συμπληρωματικά το Υπουργείο ώστε να μην στερούνται φαγητό τα 2.150 παιδιά, 2) αν η Υπουργός αρνηθεί να ικανοποιήσει αυτό το δίκαιο αίτημα ο κ. Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας θα διαθέσουν τα αναγκαία κονδύλια ώστε να καλυφθεί η σίτιση των 2.150 παιδιών που μέχρι σήμερα την στερούνται”.