Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 01:42

Υποδοχή της υπουργού Παιδείας με διαμαρτυρία για την πολιτική της

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με συνθήματα όπως “Αυτό το υπουργείο δεν είναι της παιδείας, είναι των κολεγίων και της ανεργίας” υποδέχτηκαν την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εκπαιδευτικοί της περιοχής, την ώρα που μετέβαινε στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για ενημέρωση και συζήτηση. Ακούστηκαν και γιουχαΐσματα και έντονες αντιδράσεις ιδιαίτερα για την εξίσωση των κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια…

Αυτή η υποδοχή έγινε στο δρόμο κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου ζήτησε η ίδια η υπουργός να συναντηθεί, όπως το ίδιο έγινε και με το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ. 

Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών διατύπωσε τις θέσεις της και στην ίδια την υπουργό, κατά τη συνάντηση της με το Δ.Σ. του Συλλόγου. 

Τα πιο βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι, εκτός από την εξίσωση των κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια, είναι το ασφαλιστικό, υπογράμμισαν ότι δεν είναι δυνατόν να αποδώσει μέσα στην τάξη ένας εκπαιδευτικός 67 ετών, η ανάγκη πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι οι προσλήψεις που αποφασίστηκε να γίνουν είναι πολύ λίγες μπροστά στον τεράστιο αριθμό των αναπληρωτών, η υποχρηματοδότηση για τις επισκευές, τις συντηρήσεις και τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα κ.ά

Δηλώσεις για την πολιτική της υπουργού Παιδείας έκαναν το μέλος του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Ρίτα Νικολαΐδου, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χριστίνα Λαδά, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας Γρηγόρης Οικονομόπουλος και ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δημήτρης Κατσιμπούρης.

Στ.Μ.