Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 20:37

Μόνο μία καθαρίστρια στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και μάλιστα από το μεσημέρι και μετά

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  
Τη συμφωνία του με το άνοιγμα των σχολείων διατύπωσε, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, Μάριος Δημάκης. Υπογράμμισε όμως ότι πρέπει να ικανοποιηθούν οι όροι που βάζει η Ένωση Γονέων. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας υπάρχει μόνο μία καθαρίστρια, που μάλιστα πηγαίνει στο σχολείο το μεσημέρι, όταν θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο όσο λειτουργεί η σχολική μονάδα…

“Από τη μια καλό είναι να ανοίξουν τα σχολεία με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν (από την Ένωση Γονέων) γιατί κλείνοντας τα παιδιά αυτά στο σπίτι ο περιορισμός περισσότερα προβλήματα δημιουργεί στα ίδια και κατ’ επέκταση και στους γονείς”, ανέφερε ο κ. Δημάκης.

Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα όπως η καθαριότητα: “Στο Ειδικό Σχολείο υπάρχει μία καθαρίστρια, η οποία έρχεται το μεσημέρι. Το αίτημα είναι να υπάρχουν δύο καθαρίστριες, από δύο και πάνω γιατί είναι απαραίτητες για τα παιδιά για τα θέματα υγιεινής”. 

Ο κ. Δημάκης πρόσθεσε ότι “αυτά τα παιδιά χρειάζονται επαφή με τον παιδαγωγό, με το δάσκαλο για ασκήσεις, για μηχανήματα. Υπάρχουν παιδιά που βάζουν αντικείμενα στο στόμα τους, σκεφτείτε τι απολύμανση χρειάζεται κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο από το δάσκαλο”. 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συνθήκες του σχολείου, σημειώνοντας: “Είμαστε σε ένα λυόμενο, εδώ και χρόνια, στο οποίο η τάξη είναι σαν κλουβί. Εκ περιτροπής κάτι μπορεί να γίνει. Πρέπει να φροντίσουμε όμως για να είμαστε έτοιμο το Σεπτέμβρη. Σκεφθείτε να συμβεί κάτι το Σεπτέμβρη. Η χρονιά για φέτος χάθηκε, υπολείπεται ένας μήνας, πρέπει να δούμε το μέλλον, τι πρέπει να γίνει και γι’ αυτά τα παιδιά”. 

Στ.Μ.