Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 20:54

Ένωση Γονέων για την αναμετάδοση των μαθημάτων: “Να μην γίνουν τα παιδιά μας viral πρωταγωνιστές σε show”

Ένωση Γονέων για την αναμετάδοση των μαθημάτων: “Να μην γίνουν τα παιδιά μας viral πρωταγωνιστές σε show”

ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ 
Την αντίθεση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, στην τροπολογία με την οποία θα γίνεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, υπογράμμισαν σήμερα οι εκπρόσωποί της, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο Γραμματέας της Ένωσης, Κώστας Πετρόπουλος, τόνισε ότι επιβάλλεται στα σχολεία καθεστώς big brother και ότι οι μαθητές θα γίνονται viral σε αυτό το show που δημιουργεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας…

“Το υπουργείο Παιδείας φέρνει τροπολογία για που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη” σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος και υπογράμμισε: “Ως Ένωση Γονέων, με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, θεωρούμε ότι αυτή η τροπολογία είναι το κερασάκι στην τούρτα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου Παιδείας. Είναι άκρως αντιπαιδαγωγική. Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και  εκπαιδευτικών και δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν θα καταγράφεται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό΄. Θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην εκπαιδευτική συμπεριφορά και στην ψυχολογία των μαθητών”. 

Επιπλέον ο κ. Πετράκος τόνισε ότι “ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει την ήδη υποβαθμισμένη εκπαίδευση που έχουν σήμερα τα παιδιά μας, μετατρέποντας τα σχολικά μαθήματα σε big brother. Καλούμε τους Συλλόγους μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τη μη εφαρμογή αυτής της τροπολογίας στην πράξη. Δεν θα γίνουν τα παιδιά μας viral πρωταγωνιστές σε show”.

Στ.Μ.