Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 09:16

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στις διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στις διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

ΤΡΙΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ενάντια στην online αναμετάδοση των μαθημάτων και  υπέρ της άμελης λήψης μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία καθώς και της στήριξης του δημόσιου σχολείου, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στο Διοικητήριο της Καλαμάτας…

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας τονίζεται: “Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στα πλαίσια της κινητοποίησης και συνέχισης του αγώνα που αποφάσισαν η Δ.Ο.Ε. και η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. για Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 19 Μαΐου στη 1.00 μμ., καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 και ώρα 13:00 στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας για να αναδείξουμε τα αιτήματά μας.      

Απαιτούμε - Διεκδικούμε 

α) Την άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. 

β) Την μη εφαρμογή της απαράδεκτης τροπολογίας που αφορά τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες για την ζωντανή αναμετάδοση της διδασκαλίας των μαθημάτων.

 γ) Την άμεση λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας όλων των σχολικών μονάδων.

δ) Τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

(Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, στα γραφεία της Δ/νσης ή στην είσοδο του Διοικητηρίου)”.