Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 10:19

Τρία τμήματα με 26 και 27 μαθητές σε Λύκειο της Καλαμάτας, τι κάνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;

Αίτημα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας να αντιμετωπίσει το επιτακτικό θέμα, για τη λειτουργία του σχολείου και την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους, υποβάλλουν και δημόσια καθηγητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Υπογραμμίζουν ότι για ελάχιστους μαθητές καταργήθηκε το 4ο Τμήμα στην Α’ Τάξη του 6ου ΓΕΛ, με αποτέλεσμα στα τρία Τμήματα που λειτουργούν ο αριθμός των μαθητών να είναι 26 και 27!...

Σε κοινή τους δήλωση καθηγητές και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας τονίζουν: “Στο σχολείο μας υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για τους μαθητές και όλη η απαραίτητη υποδομή σε εργαστήρια, βιβλιοθήκη, κλειστό γυμναστήριο, χώρους άθλησης.

Στην Α΄ Λυκείου για ελάχιστους μαθητές φέτος, καταργείται το 4ο τμήμα με συνέπεια αντί για  4 τμήματα των 20 μαθητών περίπου, οι μαθητές μας  να συνωστίζονται σε 3  τμήματα με 26-27  μαθητές ανά τμήμα. Ο συνωστισμός  αυτός θα έχει σοβαρές συνέπειες  για τη λειτουργία του σχολείου μας, τη στιγμή που η πανδημία είναι σε  έξαρση και αίτημα όλης της σχολικής κοινότητας είναι η αποσυμφόρηση των  σχολικών τάξεων. Ζητούμε να λειτουργήσουν 4 τμήματα στην Α΄ Λυκείου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά μας.

Καθηγητές του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Γονείς και κηδεμόνες 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας”.

                                               

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ
MARINHS ARISTEIDHS