Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 23:20

Εκπαιδευτικοί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Να ανοίξουν τα Γυμνάσια-Λύκεια με ασφάλεια

Εκπαιδευτικοί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Να ανοίξουν τα Γυμνάσια-Λύκεια με ασφάλεια

Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων ζήτησαν εκπρόσωποι της Α’ ΕΛΜΕ από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκο Πεφάνη, με συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας όμως. Ζήτησαν την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, 50% πληρότα στα μέσα μαζικής μεταφοράς των μαθητών, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές που αντιμετώπισαν δυσκολίες με την τηλεκπαίδευση και μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη διαφορετικά σπάσιμο των τάξεων και εκ περιτροπής μαθήματα…

Τα αιτήματα παρουσίασε ο γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Σωτήρης Ξανθάκης, που επίσης τόνισε ότι καλό είναι να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, ώστε να επανέλθει μια κανονικότητα στους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Σωτήρης Ξανθάκης σημείωσε ότι στη Μεσσηνία η συμμετοχή ήταν μόλις 8% και πως οι εκλεγμένοι στο Συμβούλιο πρέπει να παραιτηθούν, όπως έχει αποφασίσει η ΟΛΜΕ και όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις .

Ο Φώτης Γαϊτάνης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ πρόσθεσε ότι ενώ τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της πανδημίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να νομοθετεί μέτρα που βρίσκουν αντίθετη την εκπαιδευτική κοινότητα. Δήλωσε αισιόδοξος ότι τα μέτρα αυτά θα ανασταλούν με τους αγώνες των εκπαιδευτικών. 

Στ.Μ.