Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 18:00

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου με τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. για τις μελέτες του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου

Τη βοήθεια που χρειαζόταν και επεδίωκε φαίνεται ότι βρήκε ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να αποκτήσει τις μελέτες για το νέο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο ώστε να εντάξει στη συνέχεια τη δημιουργία του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας, για την εκπόνηση των μελετών θα συναφθεί προγραμματική σύμβαση με την εταιρία Κτηριακές Υποδομές. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, από την αρχή της θητείας του έχει απευθυνθεί στη συγκεκριμένη εταιρία προκειμένου να προχωρήσει αυτό το σοβαρό θέμα…

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε σήμερα σχετικά: “Την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., εξέφρασε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σχετικά με την υποστήριξη που λαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας, όσον αφορά θέματα αρμοδιοτήτων του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τη διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., ο Δήμαρχος είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τιμολέων Κατσίπο, τον Δ/ντα Σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη και υπηρεσιακά στελέχη, όπου και εξετάστηκαν λύσεις ώστε άμεσα να υπάρξουν αποτελέσματα για την κατασκευή του νέου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου, υπήρξε συμφωνία προκειμένου μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. να συνταχθεί το σύνολο των απαραίτητων μελετών κι ενδεχομένως να ενταχθεί στο πλαίσιο αυτό και η επίβλεψη του έργου από τον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Δήμου είναι η υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση του έργου στον άξονα ΑΤ07  του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης με τίτλο: «Αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος των Δήμων στον άξονα “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός”».