Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 14:15

Έτοιμος ο Δήμος για να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 
Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο θα είναι 10θέσιο, με δυνατότητα υποδοχής 60 μαθητών και πρόκειται να ανεγερθεί, εφόσον εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε δημοτικό χώρο απέναντι από την Πανεπιστημιακή Σχολή στο παλιό στρατόπεδο…

Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε σήμερα σχετικά: “Στο Δήμο Καλαμάτας εστάλη η απόφαση έγκρισης του κτηριολογικού προγράμματος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, δυναμικότητας εξήντα (60) μαθητών/τριών.

Πρόκειται για το 10/θέσιο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, την κατασκευή του οποίου ο Δήμος προωθεί, μέσω χρηματοδότησης που θα διεκδικήσει από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα AT07 «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων στον Άξονα “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός”». Στον εν λόγω άξονα θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η πρόταση που εκτός από το Ειδικό Δημοτικό, θα περιλαμβάνει ως δεύτερο υποέργο και την κατασκευή του νέου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου στην Καλαμάτα.

Η μελέτη για το νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, σε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή του Ανατολικού Κέντρου της πόλης, με αρχικό προϋπολογισμό 5,5 εκατ. €, περιλαμβάνει χώρους διοίκησης, κοινωνικούς, βοηθητικούς, φυσικής αγωγής, εργαστήρια, ειδικούς χώρους γραφείων και αιθουσών διδασκαλίας, καθώς και αυτόνομη διαβίωση”.