Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 07:39

Φοιτητές της Καλαμάτας καλούν σε συγκέντρωση για την καταστολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 
Την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που υπέστησαν την αστυνομική καταστολή για την κινητοποίησή τους με αίτημα το άνοιγμα των Σχολών, θα εκδηλώσει το βράδυ σήμερα, Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021, με κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η Επιτροπή Φοιτητών Μεσσηνίας…

Η Επιτροπή Φοιτητών Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι η καταστολή στο Αριστοτέλειο φανερώνει την πραγματική στόχετευση του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, αποκαλούμενου ως νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. 

Ειδικότερα η Επιτροπή Φοιτητών Μεσσηνίας ανακοίνωσε: “Μαζί με δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλουμε την εισαγγελική παρέμβαση που διατάχθηκε με εντολή του Πρύτανη του ΑΠΘ απέναντι στην σημερινή κινητοποίηση - κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών συλλόγων Πολιτικών Επιστημών και Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών με κύριο αίτημα να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας άμεσα.

Αποδεικνύεται περίτρανα ποια είναι η πραγματική στόχευση του νέου νόμου.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει κανένα απο τα αιτήματα που οι φοιτητικοί σύλλογοι από την αρχή της πανδημίας είχαν υιοθετήσει σχετικά με το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας, οι Πρυτανικές Αρχές έχουν υιοθετήσει μέχρι κεραίας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Μπροστά στον δίκαιο αγώνα των ΦΣ να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, να δοθούν όλα τα χρήματα που απλόχερα μοιράζει η κυβέρνηση για ΜΑΤ στους φοιτητές και τις ανάγκες τους, η στάση της Πρυτανείας ήταν ο αποκλεισμός των φοιτητικών από τις Συγκλήτους και τα όργανα διοίκησης αλλά και η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Όσο φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των φοιτητικών συλλόγων και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.

Γίνεται ξεκάθαρο τι εξυπηρετεί ο νέος νόμος και σε ποιους αναφέρεται. Η προσπάθεια να καταδείξουν τους φοιτητές ως εγκληματίες έχει αποτύχει εδώ και καιρό.

Μέσα από τον πολύμορφο αγώνα των ίδιων των φοιτητών, έχει αποκαλυφθεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών αλλά  αντίθετα προωθούν ακόμη πιο επιτακτικά τα δικά τους σχέδια.

Κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης θα πέφτει στο κενό.

Οι φοιτητές συνεχίζουν δυναμικά! Κ αγώνας τους είναι δίκαιος και θα νικήσει.

Καλούμε, τη Τρίτη 23/2 στις 19:00 στη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, σε κινητοποίηση καταδίκης της κυβερνητικής καταστολής

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες φοιτητές!”.