Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 08:43

Συντριπτική και στη Μεσσηνία η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Συντριπτική και στη Μεσσηνία η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Α’ ΕΛΜΕ 
Στοιχεία που δείχνουν ότι και στη Μεσσηνία η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης είναι συντριπτική, παρουσιάζει η Α’ ΕΛΜΕ, που πάντως καλεί σε ενότητα “για να αποτρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική, για να δημιουργήσουμε το σύγχρονο σχολείο που έχουν ανάγκη οι μαθητές μας σήμερα”. Η Α’ ΕΛΜΕ ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει απεργία-αποχή στα 34 από τα 47 σχολεία, υπάρχουν τέσσερα σχολεία που δεν έχουν συνεδριάσει ακόμη οι εκπαιδευτικοί, ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην αξιολόγηση να επανεξετάσουν την απόφασή τους, τονίζοντας ότι μπορούν και τώρα να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή…

Στη σχετική ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργιόπουλος και Σωτήρης Ξανθάκης σημειώνονται τα εξής: “Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ομόφωνα χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς του νομού μας που συμμετέχουν μαζικά στην απεργία-αποχή από την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» που αποφάσισε η Γ.Σ. των προέδρων της ΟΛΜΕ (Σεπτέμβρης 2020) μετά από εισήγηση πρωτοβάθμιων σωματείων μεταξύ των οποίων και η δική μας ΕΛΜΕ(Απόφαση Γ.Σ  Δεκεμβρίου 2019)! 

Στην απεργία-αποχή συμμετέχουν μέχρι τώρα 34 από τα 47 σχολεία της δύναμης του σωματείου, ενώ 4 από αυτά δεν έχουν ακόμα συνεδριάσει. Καλούμε τους συναδέλφους των 9 σχολείων που αποφάσισαν να συγκροτήσουν ομάδες αξιολόγησης να επανεξετάσουν τη στάση τους και να ταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου, να συσπειρωθούν στο σωματείο και ενωτικά να δώσουμε αυτόν τον αγώνα.

Πανελλαδικά, το ποσοστό στη δευτεροβάθμια, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αγγίζει το 90% ενώ στην πρωτοβάθμια ξεπερνά το 95%. Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα φορά δίνουμε απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που αξιοποιεί την πανδημία έτσι ώστε να ξεδιπλώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Μετά τη συντριπτική αποχή με πάνω από 93% από τις «ψευδοεκλογές» των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (90% στη Μεσσηνία), την ακύρωση της προσπάθειας να μπουν κάμερες μέσα στις τάξεις, την προσπάθεια να γίνουν οι συνάδελφοι «τηλεκαταδότες» των μαθητών, είναι η τέταρτη φορά που ακυρώνουμε στην πράξη τα κυβερνητικά σχέδια.

Ξέρουμε πως κερδίσαμε μια μάχη αλλά δεν εφησυχάζουμε. Η κυβέρνηση και διάφορα στελέχη της εκπαίδευσης, πιθανόν να προσπαθήσουν  να αλλάξουν αυτό το κλίμα. Για αυτό το λόγο αντιπροσωπεία του Δ.Σ. περιόδευσε την Παρασκευή σε σχολεία και είχε συνάντηση με το Δ.Δ.Ε., όπου έκανε σαφές πως δε θα ανεχθεί τέτοια φαινόμενα.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τα εξής:

1) Εάν σε κάποιο σχολείο, ο Διευθυντής, καλέσει εκ νέου σύλλογο για την αξιολόγηση οι συνάδελφοι ΔΕΝ παρίστανται, εφ’ όσον έχουν καταθέσει τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή. Επίσης, ΔΕΝ χρειάζεται να καταθέσουν εκ νέου τη δήλωση.

2) Όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί, οποιαδήποτε στιγμή, να καταθέσει στο πρωτόκολλο του σχολείου τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε καμία ενέργεια αξιολόγησης, ακόμα και εάν ο σύλλογος του έχει αναθέσει τέτοιο καθήκον.

3) Καμία συνέπεια δεν υπάρχει, ούτε μισθολογική, ούτε διοικητική, τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους αναπληρωτές, με τη μέχρι τώρα εμπειρία από την αντίστοιχη απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ αλλά και από την ισχύουσα νομοθεσία.

4) Οι συνάδελφοι εάν δεχθούν οποιαδήποτε πίεση να ενημερώνουν άμεσα το σωματείο.

5) Για οποιαδήποτε εξέλιξη το Δ.Σ. θα ενημερώσει άμεσα τους συναδέλφους.

Ενωμένοι, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα,

θα δώσουμε τη μάχη για να αποτρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική, για να δημιουργήσουμε το σύγχρονο σχολείο που έχουν ανάγκη οι μαθητές μας σήμερα!”.