Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 15:13

Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας για τη διακοπή χορήγησης σχολικών γευμάτων: Ντροπή τους!

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

Απογοήτευση και αγανάκτηση εκφράσει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμάτας, για τη διακοπή χορήγησης των σχολικών γευμάτων αλλά και επειδή έχει περάσει 1,5 χρόνος και ακόμη δεν έχει διορθωθεί το λάθος με το οποίο κόπηκαν από τα σχολικά γεύματα οχτώ σχολεία του Δήμου. Η Ένωση Γονέων ζητά να ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση των σχολικών γευμάτων, να δίνονται γεύματα σε όλους τους μαθητές, ενώ καλεί και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα να υλοποιήσει τη δέσμευσή του, ότι με χρήματα της Περιφέρειας θα χορηγούνται σχολικά γεύματα στους μαθητές που άδικα αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα…

Σε ανακοίνωσή της για τη διακοπή των σχολικών γευμάτων η Ένωσο Γονέων τονίζει: “Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την προσωρινή διακοπή των σχολικών γευμάτων. Μας κάνει εντύπωση πόσο πλούσιο και άμεσο είναι το νομοθετικό έργο του υπουργείου σε νομοσχέδια που έρχονται με κλειστά τα σχολεία και χωρίς καν την γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν τόσο σημαντικά θέματα όπως τα σχολικά γεύματα κωλυσιεργεί και δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία.  

Μετά τα τάμπλετ που ακόμα περιμένουμε (δεν ήρθαν ποτέ!!!), τις καθαρίστριες που ακόμα περιμένουμε, τις μάσκες που όσες ήρθαν με καθυστέρηση 3 μηνών, τα 1.000 laptop της Περιφέρειας, τώρα έρχεται η σειρά του προγράμματος των σχολικών γευμάτων (που ανεξάρτητα από τα τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος) αποτελούν στήριγμα για αρκετές οικογένειες που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες μέσα στην καθημερινότητα για να καλύψουν άμεσες ανάγκες, και μάλιστα αυτή του φαγητού.

Στα σχολεία του δήμου Καλαμάτας, ακόμα και μέχρι την ξαφνική διακοπή των σχολικών γευμάτων παραμένουν 8 σχολικές μονάδες που δεν παίρνουν τα σχολικά γεύματα (λόγω λάθους μας λένε εδώ και 1,5 χρόνο). Η Ένωση γονέων με συνεχείς παρεμβάσεις της είχε επισημάνει την αδικία αυτή τόσο στην Υπουργό παιδείας, σε Βουλευτές του νομού μας, στον Περιφερειάρχη και στον Δήμαρχο της πόλης. Εδώ και 1,5 χρόνο όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η αδικία αυτή αλλά δυστυχώς επιπλέον προέκυψε και το πρόβλημα με το ελεγκτικό συνέδριο.

Χρειάστηκε πάνω από 1 χρόνο για να μπορέσουν να διανέμουν 350 μερίδες που περίσσευαν, έχει περάσει 1,5 χρόνος από τον άδικο αποκλεισμό των 8 σχολείων, να δούμε πόσο καιρό θα χρειαστούν να ξεπεράσουν το τωρινό πρόβλημα !!!

Ντροπή τους !!! Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα και να πάρει μέτρα το υπουργείο Παιδείας να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού το μέτρο των σχολικών γευμάτων.

Υ.Γ. Καλούμε τον Περιφερειάρχη να υλοποιήσει την υπόσχεσή που είχε δώσει από τον Νοέμβριο του 2019, και να προβεί με έξοδα της περιφέρειας στην κάλυψη των γευμάτων που άδικα δεν δίνονται”.