Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 16:43

“#MilaTora Σταμάτα το Bullying” από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

VIDEO ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ “ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” 
Ενόψει της 6ης Μάρτη, που είναι η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Κατά της Βίας στο Σχολείο, μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στη δημιουργία video με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την αντιμετώπιση του bullying. Με το video αυτό το σχολείο συμμετέχει στη δράση του “Χαμόγελου του Παιδιού” με τον τίτλο “Μίλα Τώρα”...

Η διεύθυνση του σχολείου ανακοίνωσε σχετικά: "Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Bίντεο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Ε' τάξης του 24ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα στο σχολείο, παράλληλα με άλλες δράσεις που υλοποιούνται γι' αυτό το θέμα σύμφωνα και με την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, προετοιμάστηκε αυτό το σποτ, ώστε να συμμετέχει στη δράση που υλοποιείται από "Το Χαμόγελο του Παιδιού", "ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ", με αφορμή την Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, 6η Μαρτίου. 

Σκηνοθεσία- Παναγιώτης Πάρις Ορφανός Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Ακριβή Κυριακοπούλου, Ψυχολόγος- Γεωργιάννα Δημητροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός”