Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 14:41

Κρούσματα στο 9ο Νηπιαγωγείο και στο ΚΔΑΠΜΕΑ, προσωρινές αναστολές λειτουργίας

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ 
Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία τμημάτων στο 9ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, λόγω κρούσματος σε νήπιο και εκπαιδευτικό, ενώ επιβεβαιωμένο κρούσμα υπάρχει και στο ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας, που επίσης ανέστειλε μέχρι την Τετάρτη τουλάχιστον τη λειτουργία του. Από το Δήμο θα γίνουν απολυμάνσεις στους χώρους των δύο μονάδων…

Σχετικά από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκαν τα εξής: “Με Απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του 2ου υποχρεωτικού πρωινού τμήματος, της πρόωρης υποδοχής και του ολοήμερου τμήματος του 9ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας έως και 19 Μαρτίου 2021, για λόγους πρόληψης, προστασίας και διασφάλισης της υγείας του σχολικού πληθυσμού μετά την εμφάνιση διαπιστωμένου κρούσματος COVID-19, σε εκπαιδευτικό και μαθητή.

Επίσης, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 σε εκπαιδευτή των ΚΔΑΠΜΕΑ, η δομή θα παραμείνει κλειστή για προληπτικούς λόγους έως την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και εν συνεχεία θα διενεργηθούν τεστ σε όλα τα παιδιά. Για προληπτικούς λόγους έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, η Διεύθυνση Υγείας καθώς και οι Διευθύνσεις του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου.

Ο Δήμος για τα προαναφερόμενα σχολεία και δομές έχει προγραμματίσει απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο”.