Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 08:10

Συγκέντρωση το μεσημέρι στην Καλαμάτα ενάντια στα κλειστά πανεπιστήμια και στον κλειστό αθλητισμό

Η Επιτροπή Φοιτητών Μεσσηνίας, σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Καλαμάτας και υδατοσφαιριστές του “Άργη Καλαμάτας” διοργανώνουν συγκέντρωση για τη μία μετά το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου με κλειστά τα πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Υποστηρίζουν ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης το κλείσιμο αυτών των λειτουργιών, γιατί διαφορετικά θα έπαιρνε μέτρα ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια και αντί για την πρόσληψη νέων αστυνομικών θα προσλάμβανε αναγκαίο προσωπικό για τα πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ. 

Σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές της συγκέντρωσης σημειώνουν: “Στις10 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος που τα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός όλης της χώρας παραμένουν κλειστά, τα σχολεία έχουν γίνει ακορντεόν. Ένας χρόνος που χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές είμαστε μακριά από τα αμφιθέατρα, τα εργαστήρια, μας στερούν τον ελεύθερο χρόνο και το δικαίωμα μας στον αθλητισμό, που βλέπουμε τα εμπόδια στις σπουδές και στη ζωή μας να γιγαντώνονται.

Εδώ και ένα χρόνο χάνουμε από τη μόρφωση μας, υποβαθμίζεται το πτυχίο μας, ο χρόνος σπουδών μας παρατείνεται από την ίδια την κυβέρνηση που μας αποκαλεί «αιώνιους» και απειλεί να μας διαγράψει!

 Αντί να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για προσλήψεις προσωπικού, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ενίσχυση των υποδομών, επαρκή χρηματοδότηση, αντί να εκμεταλλευτεί το χρόνο που τα πανεπιστήμια έμειναν κλειστά για να πάρει μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία τους, η κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να «αξιοποιήσει» τις κλειστές σχολές για να φέρει στα μουλωχτά τα εκτρώματα όπως το νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, να δώσει 30 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία που θα «φυλάει» το πανεπιστήμιο - επιχείρηση, το οποίο βέβαια εν μέσω πανδημίας «δεν μπορούσε» να ανοίξει τις πύλες του στους φοιτητές, αλλά μπορούσε να έχει ανοιχτά τα προγράμματα που αφορούν τις μπίζνες των επιχειρήσεων

Ως εδώ με την κοροϊδία της κυβέρνησης! Παίρνουμε πίσω τις σχολές και τις σπουδές μας!!!

Η οργή μας μεγαλώνει γιατί κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να κρατάει τις Σχολές κλειστές αδιαφορώντας για τις ανάγκες μας. Τα περί προστασίας από την πανδημία δεν πείθουν κανέναν. Αν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η προστασία της υγείας των φοιτητών και των σπουδαστών θα εξασφάλιζε πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα Πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ.

Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10/3 στις 13:00 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Δ.ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ “ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”