Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 09:54

Δέκα χρόνια χωρίς μόνιμο καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας η πανεπιστημιακή σχολή της Καλαμάτας

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 
Με ομόφωνη απόφασή του ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Φιλολογίας της πανεπιστημιακής σχολής της Καλαμάτας ζητά από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιο Κατσή, να προληφθεί μόνιμος καθηγητής λατινικής φιλολογίας. Ο φοιτητικός σύλλογος τονίζει ότι πρόκειται για το μοναδικό Τμήμα Φιλολογίας στη χώρα που δέκα χρόνια δεν έχει μόνιμο καθηγητή λατινικής φιλολογίας…

Ειδικότερα ο Φοιτητικός Σύλλογος στην αναφορά-αίτημά του προς τον πρύτανη σημειώνει: “Με την εν λόγω αναφορά - αίτημα το σύνολο των φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε πλήρη ομοφωνία επιθυμούν να ενημερώσουν για ένα σοβαρότατο ακαδημαϊκό ζήτημα που έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και ζητούν την άμεση επίλυσή του, Αυτό δεν είναι άλλο από την απουσία μέλους ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο «Λατινική Φιλολογία», καθώς η μοναδική θέση που χορηγήθηκε πρόσφατα θα δοθεί στο γνωστικό αντικείμενο της «Βυζαντινής Φιλολογίας». Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση χορήγηση δεύτερης θέσης για μέλος ΔΕΠ στο ως ανωτέρω γνωστικό αντικείμενο, καθώς δεν νοείται τμήμα Φιλολογίας χωρίς αυτό. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να είμαστε το μοναδικό τμήμα Φιλολογίας στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαθέτει διορισμένο καθηγητή της Λατινικής Φιλολογίας εδώ και δέκα χρόνια!

ΕπιπροσΘέτως, ένα τμήμα με αρκετές ελλείψεις είναι λογικό να μην μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά χωρίς τις απαραίτητες θέσεις μελών ΔΕΠ, ειδικά έχοντας πλέον τρεις (3) κατευθύνσεις. Είμαστε βέβαιοι πως κατανοείτε ότι για την ομαλή λειτουργία του Τμήματός μας εντός του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κρίνεται, αν μη τι άλλο, αναγκαία η στελέχωσή του με το αναγκαίο έμψυχο δυναμικό, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την δική σας αρωγή. Εμείς, ως φοιτητές του Τμήματος, ζητούμε το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το να έχουμε έναν μόνιμο καθηγητή, ο οποίος θα διδάσκει κάθε χρόνο τα μαθήματά μας και δεν θα χρειάζεται να βιώνουμε την αγωνία της πρόσληψης συμβασιούχου, του οποίου το μέλλον θα είναι αβέβαιο και δεν θα διασφαλίζει ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον στο τμήμα μας. Ανησυχούμε για τους εν ενεργεία φοιτητές, ειδικά για τους τελειόφοιτους, για τους αποφοίτους, για τους καθηγητές μας και συνολικά για την αξία του τμήματός μας που τόσο αγαπάμε. Ας φέρουμε το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη θέση που του αρμόζει, ενισχύοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τμήματα της περιφέρειας που αποτελούν βασικό πυλώνα της Ελληνικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θεωρούμε βέβαιο πως θα λάβετε σοβαρά υπόψιν σας το λογικό αίτημά μας και θα μεριμνήσετε χωρίς καθυστέρηση, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυσή του με την άμεση πρόσληψη μέλους ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο «Λατινική Φιλολογία» στο τμήμα Φιλολογίας.

Για το παρόν και το μέλλον όλων μας”.