Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 07:38

Ο περιφερειάρχης για τους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού Καλαμάτας που θέλουν να γίνει το σχολείο Πειραματικό

Δεκαεννιά εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας είναι κατά του χαρακτηρισμού του σχολείου ως Πειραματικού και δώδεκα είναι υπέρ. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, πήρε θέση υπέρ των δώδεκα, ανακοινώνοντας ότι θα είναι στο πλευρό τους για ό,τι ζητήσουν…

Σε δήλωση του περιφερειάρχη κ. Νίκα σημειώνεται συγκεκριμένα: “Υπάρχει, πράγματι, ελπίδα για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και η ελπίδα αυτή απορρέει από την ενυπόγραφη επιστολή που έλαβα από 11 δασκάλους και τον διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι εξηγούν με την επιστολή τους γιατί επιθυμούν το Σχολείο τους να λειτουργήσει ως Πειραματικό Σχολείο. Πράγματι, το χαμηλό επίπεδο της εκπαίδευσης στη χώρα μας, επιβάλει την ανάγκη να κινηθούμε με θάρρος στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τα Πανεπιστήμια, διότι έτσι μόνο μπορούμε να υπηρετήσουμε τις ανάγκες του μέλλοντος και να δώσουμε εφόδια στη νεολαία μας. Τα σχολεία μας ανήκουν στη νεολαία, στους μαθητές και σε κανέναν άλλον και πρέπει να υπηρετούμε τις ανάγκες τους και τα οράματά τους για το μέλλον.

Συγχαίρω θερμά τους εκπαιδευτικούς του 10 ΔΣΚ και τον Διευθυντή του Γιάννη Χριστόπουλο και είμαι στο πλευρό τους για οτιδήποτε ζητήσουν”.