Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 09:08

Μουσική διαμαρτυρία: “Αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
Το αίτημά τους για καλύτερα σχολεία, με μόνιμους εκπαιδευτικούς, με μικρότερα τμήματα, με καθαριότητα καθώς και τη διεκδίκηση για την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου που καταργεί το οχτάωρο, αφαιρεί δικαιώματα, εμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση, παρουσίασαν το βράδυ της Παρασκευής μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με μια εκδήλωση που είχε μουσικές και τραγούδια αλλά και παιχνίδια με τα παιδιά. Ήταν μια μουσική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας…

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Διονύσης Ψαλλίδας, σημείωσε ότι με τη  μουσική αυτή διαμαρτυρία κατά κάποιο τρόπο κλείνει η σχολική χρονιά, η οποία είπε ότι είχε αγώνες από τους εκπαιδευτικούς για τα δικαιώματά τους και είχε και μεγάλης διάρκειας διακοπή των μαθημάτων στο σχολείο λόγω της πανδημίας. 

Ο κ. Ψαλλίδας ανέφερε ότι “αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων”, μίλησε ιδιαίτερα για την αναγκαιότητα μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο της πρόσληψης κάθε χρόνο δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών. 

Ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι σε εγρήγορση για νέους αγώνες με τη νέα σχολική χρονιά, εφόσον μπουν σε φάση υλοποίησης όσα ακούγονται για συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων. 

Χαιρετισμό έκανε ο γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Σωτήρης Ξανθάκης, που τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν κοινά αιτήματα με τους συναδέλφους τους της πρωτοβάθμιας. 

Στη μουσική διαμαρτυρία έπαιξαν και τραγούδησαν ο Παναγιώτης Σταθέας (κιθάρα και τραγούδι), ο Ανδρέας Κατσαούνης (μπάσο), ο Νίκος Σπυρόπουλος (κρουστά), η Βίκυ Σγούρου (πιάνο), ο Σταύρος Αράπογλου (κιθάρα), ο Βασίλης Ρουσέας (μπουζούκι) και η Έφη Ορφανού (τραγούδι).

Επίσης εκπαιδευτικοί έπαιξαν με τα παιδιά, τα οποία ακόμη ζωγράφισαν στο εργαστήριο που δημιούργησε ο Σύλλογος στην πλατεία. 

Στ.Μ.