Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 08:31

Κατηγοριοποιούνται σχολεία και μαθητές με το “αντιεκπαιδευτικό” νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή

Μίλτος Κουτίβας, Αριστείδης Δαμαλάς Μίλτος Κουτίβας, Αριστείδης Δαμαλάς

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΔΑΜΑΛΑ 
Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές έχουν τη δύναμη και το έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη το “αντιεκπαιδευτικό” νομοσχέδιο (ψηφίστηκε το βράδυ στη Βουλή). Αυτό τόνισε ο Αριστείδης Δαμαλάς, σε εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο”-Γιώργος Βουβαλέας, από την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ. Υπογράμμισε πάντως ότι το νομοσχέδιο αυτό χτυπάει στον πυρήνα του το δικαίωμα στη μόρφωση, γιατί είναι βαθιά ταξικό, κατηγοριοποιεί σχολεία και μαθητές…

Ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ανέφερε ότι, όσο και αν αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί συνέχεια των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Νομοσχέδια που, όπως σχολίασε, ενώ οι κυβερνήσεις ισχυρίζοντας ότι θα οδηγούσαν στη βελτίωση της εκπαίδευσης την έχουν τελικά υποβαθμίσει, αυξάνοντας παράλληλα το μεγάλο κόστος που επιβαρύνονται οι οικογένειες για τη μόρφωση των παιδιών τους. 

Ο Αριστείδης Δαμαλάς τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό μπαίνουν στα σχολεία οι χορηγοί και οι ΜΚΟ, δημιουργούνται σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων, εκείνων σε αστικές περιοχές που θα εξασφαλίζουν χορηγίες, που συνήθως έχουν μαθητές από εύπορες οικογένειες και έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν μορφωτικό επίπεδο και εκείνων από υποβαθμισμένες περιοχές, με μαθητές από φτωχές λαϊκές οικογένειες και με δυσκολία να πετύχουν χορηγίες. Αυτό θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών, υπογράμμισε το στέλεχος του ΚΚΕ. 

Ακόμη ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται να δοθεί ώθηση στην αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, με κριτήρια όμως όχι το καλό των μαθητών αλλά την καλύτερη εφαρμογή των διατάξεων του αντεργατικού νομοσχεδίου. 

Ο Αριστείδης Δαμαλάς κάλεσε τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων, τα Σωματεία, τους μαθητές να οργανώσουν τον αγώνα ώστε και αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Μίλτος Κουτίβας.

Στ.Μ.