Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 17:57

Ο Ορειβατικός Καλαμάτας στο φαράγγι του Ασωπού

Ο Ορειβατικός Καλαμάτας στο φαράγγι του Ασωπού

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 
Το φαράγγι του Ασωπού στο νομό Φθιώτιδας θα διασχίσουν το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Σεπτέμβρη, μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας...

Στην πρόσκληση σημειώνεται για την εκδρομή:

«Ο σύλλογός μας θα βρεθεί το επόμενο σαββατοκύριακο 10-11/9/16 σε ένα από τα ομορφότερα υδάτινα φαράγγια της Ελλάδας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του ΕΟΣ Λαμίας. Στη συνάντηση των πανύψηλων κάθετων βουνοπλαγιών της Οίτης και του Καλλιδρόμου σχηματίζεται ένα στενό πέρασμα. Πρόκειται για το φαράγγι του Ασωπού, ένα ξεχωριστό κομμάτι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, στο κέντρο της Φθιωτικής Γης. Ο Ασωπός οδηγεί τα νερά της Ανατολικής Οίτης στον Σπερχειό ποταμό και μέσω αυτού στον Μαλιακό Κόλπο, δημιουργώντας έναν υγρότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας.

Το φαράγγι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Στην έξοδο, στις παρυφές της Οίτης και του Καλλιδρόμου, στη Νοτιοανατολική πλευρά της κοιλάδας του Σπερχειού, βρισκόταν η αρχαία Ηράκλεια (Τραχίνα), που ήταν μία από τις πέντε πόλεις στο Βασίλειο του Αχιλλέα.

Η διοργάνωση της διάσχισης του φαραγγιού και η φιλοξενία θα γίνει από τον Ορειβατικό Σύλλογο (ΕΟΣ) Λαμίας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με δεύτερα στεγνά ρούχα, καθότι η διάσχιση περιλαμβάνει υδάτινα περάσματα. Σε ορισμένα σημεία του φαραγγιού απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή».

Η αναχώρηση θα γίνει στις 3:00 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου από τα γραφεία του Συλλόγου, στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας.

Βαθμός δυσκολίας: 2

Ώρες πορείας: 4 - 5

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 27210 97733) και στο κινητό 6944 574797.