Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 15:20

Το Σάββατο διανυκτέρευση στη Βασιλική και την Κυριακή διάβαση του Βυρού

Το Σάββατο διανυκτέρευση στη Βασιλική και την Κυριακή διάβαση του Βυρού

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
Η ομορφιά τους δάσους της Βασιλικής, του φαραγγιού του Βυρού, του Ταϋγέτου και της Μάνης αναμένεται ότι θα συνεπάρει όσους λάβουν μέρος το Σαββατοκύριακο στην εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας για την κατάβαση του Βυρού…

Όπως σημειώνει ο Ορειβατικός, «την Κυριακή (20/8) ο Σύλλογός μας θα περπατήσει στο μονοπάτι που συνδέει το δάσος της Βασιλικής με το Εξωχώρι διασχίζοντας ένα από τα σημαντικότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Πελοποννήσου. Πρόκειται για το φαράγγι του Βυρού που ξεκινά την πορεία του από τη Βασιλική για να καταλήξει στην Καρδαμύλη και που παλιότερα, κατά τη θερινή περίοδο, αποτελούσε μια σημαντική δίοδο επικοινωνίας των οικισμών της Μάνης με τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου.

Το μονοπάτι έχει σηματοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια από το Σύλλογό μας σε μια προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης της ιστορικής αυτής διαδρομής με στόχο την ευκολότερη προσπέλαση από πεζοπόρους. Η πορεία θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής από το δάσος της Βασιλικής από όπου θα προσεγγίσουμε το Βυρό στο ξεκίνημά του. Η αναχώρηση από Καλαμάτα προς Βασιλική, θα γίνει από τα γραφεία μας, το μεσημέρι του Σαββάτου στις 3:00. Θα πραγματοποιηθεί διανυκτέρευση στη περιοχή του Αγ. Δημητρίου στην καλύβα του συλλόγου.

Η συμμετοχή στην εξόρμηση απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και σχετική εμπειρία. 

•        Ώρες πορείας 7.

•        Βαθμός δυσκολίας (2-3)

          Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 2721097733) και στα τηλ. 6976830694, 6973855766».