Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 13:04

Στο Φαράγγι του Νέδοντα με τον "Ευκλή"

Στο Φαράγγι του Νέδοντα με τον "Ευκλή"

Το φαράγγι του ποταμού Νέδοντα και τους δύο καταρράκτες του θα εξερευνήσουν οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'', αυτήν την  Κυριακή 2 Ιουνίου…

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς, μέσα από το μονοπάτι που οδηγεί στην κοίτη του Νέδοντα και τους δύο καταρράκτες. Στη συνέχεια, θα καταλήξει, εάν και εφ’όσον το επιτρέψει η στάθμη του ποταμού, στο Σκοπευτήριο βορείως της Καλαμάτας.
Ώρες πορείας 4:30 (+/-). Μετακίνηση με λεωφορείο.
Όπως μας πληροφορεί ο Ευκλής, το κυριότερο χαρακτηριστικό της διαδρομής είναι η βαθειά χαράδρα, απ’ όπου θα είναι ορατά όμορφα και άγρια τοπία, καταρράκτες, λίμνες κτλ.
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 27210 90627 ή 697 425 2234.
Σηματοδότηση από τον ΕΟΣ Καλαμάτας
Να σημειωθεί ότι το μονοπάτι από την Ι. Μ. Βελανιδιάς έως την κοίτη του Νέδοντα το έχει ανοίξει και σηματοδοτήσει πρόσφατα ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Καλαμάτας.
«Οι πεζοπόροι του Ευκλή ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Ε.Ο.Σ., που πρόσφεραν σε όλους ένα ενδιαφέρον μονοπάτι δίπλα από την πόλη μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ευκλή.
Με δική του ανακοίνωση, ο Ορειβατικός Καλαμάτας ευχαριστεί τα μέλη του για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή:
«Ο Σύλλογος μας για άλλη μια φορά ανιδιοτελώς και με μοναδικό γνώμονα την μεγάλη του αγάπη προς τη φύση και την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας, ολοκλήρωσε τον καθαρισμό και τη σήμανση ενός ακόμα μονοπατιού, που ενώνει την ιστορική ιερά μονή Βελανιδιάς με το παρεκκλήσι του Πρ. Ιεζεκιήλ όπου στη συνεχεία καταλήγει στους καταρράκτες-φράγματα του ποταμού Νέδοντα, προσφέροντας μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μοναδικό τοπίο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Καλαμάτας.
Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη μας που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή!».