Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 12:09

Πεζοπορία στην Λίμνη Τσιβλού με τον Ορειβατικό

Πεζοπορία στην εκθαμβωτική Λίμνη Τσιβλού, στις πλαγιές του Όρους Χελμού, στον Νομό Αχαΐας, πραγματοποιεί αυτήν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας...

Ειδικότερα, η εξόρμηση περιλαμβάνει διάσχιση από την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου (899μ.) μέχρι τη λίμνη Τσιβλού (700μ).

 Όπως αναφέρει ο Ορειβατικός:

«Θα κινηθούμε σε όμορφα μονοπάτια, περνώντας από την χαράδρα του Καλογεραύλακου, της Φλαμπoυρίτσας και του Ψηλού Σταυρού.

Σε υψόμετρο 700 μέτρων, στις πλαγιές του Χελμού, στον Νομό Αχαΐας, βρίσκεται η εντυπωσιακή λίμνη Τσιβλού.

Η ομορφιά της, παραμυθένια, η φήμη της, όλο και μεγαλύτερη και η ιστορία της, ασυνήθιστη: Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στο όρος Χελμός του νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 800 μέτρα και δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη και παρασύρθηκε ο οικισμός Τσιβλός! Οι σκελετωμένοι κορμοί των πλατάνων και των μαυρόπευκων που αναδύονται από τα νερά της, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εκεί κάποτε υπήρχε μια βαθιά πυκνόφυτη ρεματιά.

Αυτό το… ατύχημα, έκανε όλο και περισσότερους να συρρέουν στην περιοχή για να θαυμάζουν την ομορφιά της, να χαλαρώσουν και να εκμεταλλευτούν τα δώρα της φύσης. Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος, που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας και αποτελεί δημοφιλή προορισμό αναψυχής».

Βαθμός δυσκολίας: 1-2 (εύκολη, κατάλληλη για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση)

Ώρες Πορείας: 6 +/-

Η αναχώρηση θα γίνει την  στις 06:30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου.

Συντονιστής: Κότση Δέσποινα (τηλ.: 6947850611).

Για συμμετοχές, μπορείτε να απευθύνεστε και στο τηλ. του Συλλόγου: 27210-97733, από Δευτέρα έως Παρασκευή,  21:00- 22:30.