Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 13:41

Menalon Trail την Κυριακή για τους φυσιολάτρες του ''Ευκλή''

Στις πλαγιές του Μαινάλου θα περπατήσει αυτή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας,  στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Menalon Trail (στο 7ο τμήμα)...

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από τα Μαγούλιανα, στα 1365 μ., και θα καταλήξουν στο χωριό Βαλτεσινίκο στα 1150 μ. υψόμετρο.

«Η φύση ανάμεσα στα δυο αυτά χωριά είναι μοναδική, γεμάτη χρώματα και αρώματα, που σε πολλά σημεία οργιάζει, με αυτοσχέδια γεφύρια, μικρά ποταμάκια κτλ», σημειώνει ο Ευκλής.

*Βαθμός δυσκολίας: Α' κατάλληλο μονοπάτι για αρχαρίους (2/5 - μέτρια δυσκολία).

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από τον Σύλλογο «εύκολη και βατή, κυρίως κατηφορική», σημειώνοντας ότι προσφέρεται για όλους με καλή φυσική κατάσταση.
Η απόσταση από τα Μαγούλιανα έως το Βαλτεσινίκο είναι 7 χλμ και θα χρειαστούν μαζί με τις στάσεις 3:15 ώρες (+/-), ανάλογα με την σύσταση της ομάδας.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο. Το κόστος είναι 12 ευρώ για τα μέλη του Ευκλή και 15 ευρώ για τα μη μέλη (φοιτητικό 10 ευρώ). Οι κρατήσεις των θέσεων γίνονται με την αγορά του εισιτηρίου.
Τονίζεται, ότι σε περίπτωση που κάποιος πληρώσει συμμετοχή, αλλά δεν καταφέρει να πάει, θα του επιστραφεί το μισό αντίτιμο.

Το σημείο συνάντησης ορίζεται, στις 8:00 π.μ., στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και η επιστροφή εκτιμάται κατά προσέγγιση ότι θα γίνει το απόγευμα, στις 7 με 8 μ.μ. Στάση για φαγητό θα γίνει στην πλατεία στο Βαλτεσινίκο με ελεύθερο χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 - 27210 90627 ή 6974252234.