Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 12:16

Πεζοπορία στην Παναγία τη Γιάτρισσα με τον Ευκλή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πεζοπορία στη μεσσηνιακή Μάνη, στο μονοπάτι από το χωριό της Μηλέας έως την Ιερά Μονή της Παναγίας της Γιάτρισσας, πραγματοποιεί αυτήν την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής''...

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος:
«Με την ευκαιρία αυτή θα επισκεφθούμε στην Μηλέα τον τάφο του πατέρα του Γέρου του Μωριά, Κωνσταντή Κολοκοτρώνη του Ιωάννη, πατέρα του Αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Οδηγό μας θα έχουμε τον φίλο του συλλόγου μας, Σταύρο Ασημάκο, ο οποίος μας προσκάλεσε, να μας ξεναγήσει στην όμορφη αυτή γωνιά της Μάνης.
Επίσης θα γνωρίσουμε την Ιερά Μονή Παναγιάς της Γιάτρισσας, η Μονή είναι κτισμένη στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου, σε υψόμετρο 1000 μ., κοντά στο δάσος της Βασιλικής του Ταϋγέτου».

Διαδρομή: Σε μονοπάτι, καλντερίμι ανηφορικό 2 ωρών (ανάβαση) και 1:30 ώρα (κατάβαση), συνολικά 3:30 ώρες (+/-), ανάλογα με την σύσταση της ομάδας.
Υπάρχει δυνατότητα, όποιος επιθυμεί, να ανέβει με το αγροτικό του Γεωργίου Κότση (μέλος διοίκησης) μέχρι την Ιερά Μονή και να κάνει μόνο την κατηφορική διαδρομή, για ευκολία.

Βαθμός δυσκολίας: Α'.
Κατάλληλο μονοπάτι για όλους με καλή φυσική κατάσταση (2/5 - μέτρια δυσκολία).

Ραντεβού εκκίνησης: Στις 8:00 π.μ. από τα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση 7 μ.μ.

Μετακίνηση: Με λεωφορείο.

Κόστος: 8 ευρώ (μέλη), 10 ευρώ (μη μέλη συλλόγου) και 5 ευρώ φοιτητικό.

Κρατήσεις θέσεων με την αγορά του εισιτηρίου. Από τον Ευκλή διευκρινίζεται ότι αν κάποιος δεν καταφέρει να πάει, θα του επιστραφεί το μισό του εισιτήριου του.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην πρόεδρο του Συλλόγου, Ελένη Οικονομοπούλου, στα  τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 27210 90627 ή στο 6974252234.