Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 17:26

Στο “Βουνό της Μάνης” την Κυριακή ο Ορειβατικός Καλαμάτας

Στο “Βουνό της Μάνης” την Κυριακή ο Ορειβατικός Καλαμάτας

ΣΑΓΙΑΣ 
Το τραχύ αλλά μοναδικό τοπίο της Μάνης θα αγκαλιάσει την Κυριακή όσους συμμετέχουν στην εξόρμηση το Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Οι πεζοπόροι και ορειβάτες θα ανέβουν τον Σαγιά ή “Βουνό της Μάνης”...

Όπως σημειώνει ο Ορειβατικός στη σχετική ανακοίνωσή του, “την προσεχή Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στο νοτιοδυτικό τμήμα της οροσειράς του Ταΰγετου και συγκεκριμένα στον Σαγιά (1.214μ.) ή, αλλιώς «Βουνό της Μάνης», που κατέρχεται προς το Ταίναρο.

Ο Σαγιάς λόγω της ασβεστολιθικής του σύστασης είναι ξερό βουνό, καθώς τα ύδατα των βροχών μέσω καρστικών υπόγειων σχηματισμών καταλήγουν αόρατα στη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό με μοναδική και εξαιρετική θέα προς τον Λακωνικό και τον Μεσσηνιακό κόλπο, ενώ τα μανιάτικα χωριά δεξιά και αριστερά έχουν διαφορετική εμφάνιση από ψηλά. Φτάνοντας στον Προφήτη Ηλία θα βρεθούμε σ' ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια της Πελοποννήσου. Από εκεί, αν είμαστε τυχεροί και έχουμε πολύ καθαρή ατμόσφαιρα, θα μπορέσουμε να δούμε τα βουνά της Κρήτης!

Βαθμός Δυσκολίας: 3 (δύσβατη διαδρομή εκτός μονοπατιού, πολύ καλή φυσική κατάσταση)

Ώρες Πορείας: 8 +/-

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί νερό γιατί στη διαδρομή δεν υπάρχει τροφοδοσία νερού.

Πληροφορίες / Δηλώσεις Συμμετοχής

- Για δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν έγκρισης του Συντονιστή της ανάβασης, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 27211-10437.

- Ώρα αναχώρησης από το Σύλλογο στις 6:30 το πρωί της Κυριακής 8/12/19”.