Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 22:45

Στον Προφήτη Ελισσαίο η πρώτη εξόρμηση του 2020 για τον Ορειβατικό Καλαμάτας

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Ο μοναδικός Ταΰγετος είναι ο προορισμός της πρώτης εξόρμησης του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας για το 2020. Την Κυριακή μέλη και φίλοι του Ορειβατικού θα πεζοπορήσουν στο Άνω Καρβέλι και από εκεί στον Άγιο Ελισσαίο…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα, “την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την πρώτη του πεζοπορία για τη νέα χρονιά, στην περιοχή του Άνω Καρβελίου, σε μία από τις πιο ωραίες πεζοπορικές διαδρομές στα χωριά του Ταϋγέτου και του Δήμου Καλαμάτας.

Η επιλογή της πορείας αποτελεί μια παραλλαγή του γνωστού μονοπατιού που συνδέει τα χωριά Άνω με Κάτω Καρβέλι και μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε σε μερικά “άγνωστα” μέρη του βουνού σε σχετικά μικρή απόσταση από την Καλαμάτα. Αφετηρία και τέρμα της διαδρομής θα είναι το όμορφο χωριό Άνω Καρβέλι. Από εκεί θα ανέβουμε στην κορυφή του Προφήτη Ελισσαίου με το ομώνυμο εκκλησάκι και την πολύ εντυπωσιακή θέα. Η συνέχεια θα είναι μέσω ενός απομονωμένου οροπεδίου στα νότια, για να επιστρέψουμε από το καλντερίμι που έρχεται από το Κάτω Καρβέλι. Το καλντερίμι αυτό θα το περπατήσουμε στο ωραιότερό του τμήμα, ένα τμήμα με επιβλητική θέα, που σε ορισμένα σημεία σου δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω στα βράχια.

- Βαθμός δυσκολίας: 2 (καλή φυσική κατάσταση)

- Ώρες πορείας: 5 + / -

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 6976830694”.