Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 19:52

Οι “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές” της Μεσσήνης θα “ανακαλύψουν” τα Ζερμπίσια και το Κογχύλι

Οι “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές” της Μεσσήνης θα “ανακαλύψουν” τα Ζερμπίσια και το Κογχύλι

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Στην “ανακάλυψη” ενός υπέροχου τόπου, με εμφανή τα απομεινάρια μιας μεγάλης παράδοσης και με εξαιρετική φυσική ομορφιά, προσκαλούν οι “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές του Δήμου Μεσσήνης”. Η “ανακάλυψη” αφορά τα Ζερμπίσια και το Κογχύλι…

Όπως σημειώνουν οι “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές”, το Σάββατο θα γίνει πεζοπορική εξόρμηση “σε έναν παραδεισένιο προορισμό στην αγκαλιά της Ιθώμης και συγκεκριμένα από τα Ζερμπίσια προς το Κογχύλι. Το Κογχύλι είναι ένας γραφικός οικισμός που, αν και παραμένει άγνωστος, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για πολιτιστικές και φυσιολατρικές αποδράσεις. Σε απόσταση αναπνοής από τα Ζερμπίσια είναι μια περιηγητική πρόταση στην οποία εύκολα μπορούν να ανταποκριθούν μικροί και μεγάλοι. Πέρα από την πλούσια χλωρίδα που ξεδιπλώνεται αγκαλιάζοντας τον επισκέπτη (πουρνάρια, σφεντάμια,πλατάνια), τα αρχαιολογικά σπαράγματα φανερώνουν την ιστορική αξία της περιοχής. Τα τμήματα προϊστορικών τειχών, τα ερείπια μικρού κάστρου και τα κατάλοιπα από το αρχαίο λατομείο υποδηλώνουν τη «συμμετοχή» της περιοχής αυτής στο μεγάλο αρχαιολογικό θησαυρό της Ελλάδας, την Αρχαία Μεσσήνη. Τέλος περιήγηση θα πραγματοποιηθεί και στα Ζερμπίσια με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια  και παλιά αρχοντικά. Το χωριό παρέχει τη δυνατότητα της αναψυχής στον επισκέπτη καθώς υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για καφέ φαγητό και κυρίως παραδοσιακά γεύματα όπως ο καγιανάς.  Σημείο συνάντησης έχει ορισθεί στις 6 το απόγευμα (Σάββατο 20 Ιουνίου) η εκκλησία στο κέντρο του χωριού στα Ζερμπίσια όπου και ξεκινά μια πολύ εύκολη διαδρομή προς το Κογχύλι. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές Άρη Μπαρκούρα και Γιάννη Λάσκαρη στο τηλέφωνο 6945568387 και στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πάνω από το Κογχύλι είναι κτισμένο μεσαιωνικό κάστρο, αποκαλείται Καστράκι. Στη νότια πλευρά του Κογχυλίου συναντάμε κατάλοιπα από τα αρχαία λατομεία, που σχηματίστηκαν από τα θραύσματα των ογκολίθων, χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των τειχών της Αρχαίας Μεσσήνης”.