Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 10:31

Πεζοπορική εξόρμηση στο φαράγγι του Νέδοντα την Κυριακή

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Στο υπέροχο αλλά άγνωστο ακόμα σε πολλούς Καλαματιανούς φαράγγι του Νέδοντα θα εξορμήσουν την Κυριακή (6 Ιούνη 2021) τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας...

Ο Ορειβατικός Σύλλογος σημειώνει ότι “πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο Νέδοντας ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας έχει δύο ακόμη στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

 Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νέδοντας είναι το ποτάμι που διασχίζει την Καλαμάτα τη μεγαλύτερη πόλη του νομού και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα από την άκρη της πόλης. Το δεύτερο είναι τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που είναι χτισμένα μέσα στο φαράγγι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάζουν από μόνες τους ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

 - Ώρες πορείας περίπου 6 και βαθμός δυσκολίας 2.

- Θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν μικρότερης διαδρομής με βαθμό δυσκολίας 1 (κατάλληλη για αρχάριους).

 Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ.

Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Συλλόγου στις 8:00 το πρωί. Για τη μετακίνηση, πέρα από τα οχήματα του συλλόγου, θα χρησιμοποιηθούν και ιδία μέσα.  

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 21:00-22:30 στα τηλ. του συλλόγου 27210-97733 και στο συντονιστή Γιούργα Γιάννη (6973855766)”.