Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 03:00

Πέρασμα της Νέδας το Σάββατο από το Σύλλογο Αυλωνιτών

Πέρασμα της Νέδας το Σάββατο από το Σύλλογο Αυλωνιτών

ΜΝΗΜΗ ΣΩΤΗΡΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
Μην το σκέπτεστε. Αν αύριο έχετε κενή μέρα, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τη Νέδα. Επικοινωνήστε με τους υπευθύνους της πεζοπορικής διαδρομής «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» για να δηλώσετε συμμετοχή και να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία…

 

Το πέρασμα της Νέδας έχουν διοργανώσει ο Σύλλογος Αυλωνιτών σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνας και με την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας.
Η πεζοπορία είναι πάντα αφιερωμένη στον Σωτήρη Λαμπρόπουλο, τον τελευταίο πρόεδρο της Κοινότητας Αυλώνας, που είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξη της Νέδας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πεζοπόροι θα συγκεντρωθούν στο γήπεδο της Αυλώνας, από όπου στις 10.30 το πρωί θα μεταφερθούν με αυτοκίνητα του Δήμου στο γεφύρι για την Αρχαία Φιγαλία.
Η διαδρομή των πεζοπόρων έχει μήκος οκτώ χιλιομέτρων. Στη μιάμιση μετά το μεσημέρι θα γίνει στάση στο πέτρινο γεφύρι των Πλατανίων για κολατσιό με τοπικά προϊόντα, τομάτα, τυρί, ψωμί, καρπούζι.
Θα ακολουθήσει η πορεία με προορισμό τους καταρράκτες, όπου οι πεζοπόροι θα απολαύσουν το δροσερό μπάνιο στην κολυμπήθρα. Μετά θα γίνει η διάσχιση της σήραγγας και θα συνεχιστεί η πεζοπορία στις όχθες του ποταμού, μέχρι τον τρίτο καταρράκτη.
Η πεζοπορία θα ολοκληρωθεί περίπου στις 6.30 το απόγευμα. Αυτοκίνητα θα επιστρέψουν τον κόσμο στην Αυλώνα και στο γήπεδο, όπου υπάρχουν αποδυτήρια και ντους.
Η μέρα θα κλείσει με γλέντι στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας.
Σημειώνεται ότι οι πεζοπόροι, με τα 10 ευρώ που θα κληθούν να δώσουν, θα καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς από το γήπεδο στο ποτάμι και αντίστροφα, το κολατσιό, ένα αναμνηστικό μπλουζάκι και το φαγητό το βράδυ. Τα παιδιά μέχρι 12 ετών δεν θα επιβαρυνθούν.
Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι "η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και έχει βαθμό δυσκολίας ++. Συμβολή στην ασφαλή διάβαση θα έχει το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του Ε.Ε.Σ. (παράρτημα Καλαμάτας). Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών".
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 27613-60742, 27610-51191 (Δήμος Τριφυλίας),  6977191331 (Γιάννης Χριστόπουλος), 6977975535 (Σπύρος Τρουπάκης) και στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου Αυλωνιτών.