Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 21:49

Σαν τον κλέφτη προσπάθησαν να ξηλώσουν το απεργιακό δικαίωμα

Σαν τον κλέφτη προσπάθησαν να ξηλώσουν το απεργιακό δικαίωμα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Με συλλαλητήριο στο κέντρο της Καλαμάτας εκδήλωσε το ΠΑΜΕ την πρώτη του αντίδραση για την απόπειρα της κυβέρνησης να περιορίσει το απεργιακό δικαίωμα. Απόπειρα που «πάγωσε» προσωρινά, καθώς αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε βράδυ, σε νομοσχέδιο για το δορυφόρο Hellas Sat…

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μάρτη, όπου μίλησε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος. Όπως τόνισε, «καθόλου τυχαία η κυβέρνηση χτυπάει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει «γιατί τον περιορισμό που θέλει να βάλει στο δικαίωμα στην απεργία τον έχει συμφωνήσει στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ, διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, με στρατηγική στόχευση και ταξική συνέπεια θέλουν να έχουν τα χέρια τους λυτά στους σχεδιασμούς τους. Δεν επιθυμούν εμπόδια στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που επιδιώκουν σε βάρος των εργατικών λαϊκών αναγκών και προς όφελος της κερδοφορίας τους».

Το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ τόνισε επίσης ότι «η κυβερνητική τροπολογία ανοίγει δρόμο ώστε να καταστεί πρακτικά αδύνατη η κήρυξ απεργίας από κλαδικά συνδικάτα, με μεγάλο αριθμό μελών, από πολλές επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, η απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 14 Δεκέμβρη αποτελεί μια κρίσιμη μάχη και υπογράμμισε: «Σε αντίθεση με τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό τα ταξικά συνδικάτα μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας. Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που δεν μπήκε στον κόπο να συνεδριάσει και να ετοιμαστεί για την απεργία».

Κλείνοντας ο Παναγιώτης Κουφαλάκος καταδίκασε την ενέργεια του Σωματείου εργαζομένων στην καπνοβιομηχανία Καρέλια, για την ενέργειά του να στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στο στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, για τις θέσεις που παρουσίασε δημόσια για την προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει 7ημερη εργασία.
Στ.Μ.