Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 23:32

Το αμφιθέατρο στο Εργατικό Κέντρο γιατί «σ’ αυτό άλλωστε ανήκει»

Το αμφιθέατρο στο Εργατικό Κέντρο γιατί «σ’ αυτό άλλωστε ανήκει»

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ
Τα πρόσφατα περιστατικά με τα Σωματεία της Καλαμάτας που δεν μπορούσαν να κάνουν τις συνελεύσεις τους στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, γιατί ο Δήμος το είχε παραχωρήσει σε φορείς για τις εκδηλώσεις τους, έχει προκαλέσει αγανάκτηση κάτι που ανάγκασε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη του κτιρίου, τον ΟΑΕΔ, από τον οποίο ζητάει να της παραχωρηθεί η λειτουργία και διαχείριση του αμφιθεάτρου…

«Είναι αδιανόητο να περιφέρονται σωματεία μέλη μας σε άλλους χώρους για να πραγματοποιήσουν κορυφαίες εκδηλώσεις τους», τονίζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στον ΟΑΕΔ, τον οποίο καλεί ακόμη σε συνεργασία προκειμένου να γίνει η ονοματοδοσία του αμφιθεάτρου, με ένα όνομα που να έχει σχέση με τους συνδικαλιστικούς αγώνες της πόλης. Η διοίκηση δεν αναγνωρίζει την ονομασία «Αμφιθέατρο Θόδωρου Αγγελόπουλου», την οποία έδωσε ο Δήμος Καλαμάτας χωρίς καμία επικοινωνία και συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο.

Ειδικότερα, σε επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης και Γιώργος Κανέλης αντίστοιχα, προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, τονίζονται τα εξής: «Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καλεί την Διοίκηση του ΟΑΕΔ:

  1. Να παραδώσει την λειτουργία και διαχείριση του Αμφιθεάτρου στο ΕΚΚ, γιατί ουσιαστικά σ’ αυτό άλλωστε ανήκει.
  2. Να συνεργαστεί με το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για ονομασία του Αμφιθεάτρου σχετική με τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης μας, εν όψει μάλιστα και των 100 χρόνων ιστορίας του.

III.    Να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και συνεχίζει ακόμη, σχετικά με το θέμα κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος στο κτήριο.

Είναι αδιανόητο να περιφέρονται σωματεία μέλη μας σε άλλους χώρους για να πραγματοποιήσουν κορυφαίες εκδηλώσεις τους και να είμαστε συνεχώς δέκτες παραπόνων».