Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 20:26

Συμπαράσταση στους απεργούς της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά

Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν για τη συνέχιση της απεργίας στον Πειραιά Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν για τη συνέχιση της απεργίας στον Πειραιά

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Την αλληλεγγύη τους στον δύσκολο και μεγάλο αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της COSCO στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά, που απεργούν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου τους…

Στην ομόφωνη απόφαση υπογραμμίζεται ότι “ο αγώνας κάθε ταξικού σωματείου είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Κάθε κινητοποίηση είναι ένας ακόμα κρίκος στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους απεργούς της «COSCO» στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Παίρνουμε δύναμη από την αποφασιστικότητα των απεργών, που παρά τις αντεργατικές πρακτικές της cosco έδειξαν την αποφασιστικότητά τους σταματώντας όλες τις λειτουργίες αυτής της εταιρείας κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Θα παρακολουθούμε την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά και να ξέρουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι ότι θα σταθούμε και έμπρακτα αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, όπως κάναμε στον μακροχρόνιο αγώνα των εργαζομένων χαλυβουργών

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας”.   

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Και το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απεργούς της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Σε ανακοίνωσή του τονίζεται: “Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «COSCO» που συνεχίζουν για δεύτερη μέρα, με νέα 24ωρη απεργία σήμερα 31 Μαΐου μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης τους. Οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους αγωνίζονται, για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για ένταξη στα ΒΑΕ, για λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καταδικάζουμε το όργιο τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει «COSCO» και εργολάβοι, όπως και την προσπάθειά τους να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των εργαζομένων, οι οποίοι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους αψηφούν την εργοδοτική τρομοκρατία και δίνουν συνέχεια στην πάλη τους για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους”.