Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 19:46

Πανελλαδική κινητοποίηση για τους 26 της ΔΕΥΑΚ έξω από την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Καλαμάτας

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
Πανελλαδική εργατική κινητοποίηση οργανώνεται για τις 28 Αυγούστου, έξω από την είσοδο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, μέσα στο οποίο την ίδια ώρα θα ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι κινητοποίηση για τους 26 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι απολύθηκαν, με δικαστική απόφαση, μετά από περίπου τέσσερα χρόνια δουλειάς και ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες…

Η κινητοποίηση έχει σκοπό αφενός την άσκηση πίεσης προκειμένου να αλλάξει το άρθρο του Συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και αφετέρου τη λήψη απόφασης, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, τέτοιας που να περιγράφει την αντικειμενική αναγκαιότητα παραμονής των 26 στην εργασία τους, ώστε και το δικαστήριο να λάβει την ανάλογη απόφαση κατά την κρίση του.

Από το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής: “Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού, να συμμετέχουν μαζικά στην νέα κινητοποίηση των απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ, που εδώ και μήνες αγωνίζονται για το δικαίωμα στην δουλειά, για να μην περάσουν οι 26 απολύσεις.  

Η νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα, με συγκέντρωση στην είσοδο, έξω από το μέγαρο χορού, όπου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Καλούμε το νέο Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στην ομιλία τους, να αναφερθούν και να τοποθετηθούν ανοικτά στο αίτημα των 150 και πλέον συνδικαλιστικών οργανώσεων, που παλεύουν για την κατάργηση του άρθρου 103 του συντάγματος και να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την κατάργηση του. 

Αμεσα καλούμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, να διευκολύνει με τις αποφάσεις που θα πάρει τη δικαιοσύνη, να δώσει το πράσινο φώς στην επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας, όπως έχουν κάνει άλλοι Δήμοι (Χαϊδάρι, Πάτρα, Μαρούσι κλπ).

Για το σκοπό αυτό, το Σωματείο μας με ομόφωνη απόφαση από τη  γενική του συνέλευση, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 28 Αυγούστου και θα βρίσκεται από το πρωί σε κινητοποίηση.

Τέλος καλούμε αντιπροσωπείες από τις 150 και πλέον συνδικαλιστικές οργανώσεις που πανελλαδικά αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση, να δώσουν αγωνιστικό παρών στην συγκέντρωση μας. Το κίνημα των σταθερών και μόνιμων σχέσεων εργασίας όλο και μεγαλώνει.

Ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας μας που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με την αλληλεγγύη που δημόσια έχει εκφραστεί από δεκάδες σωματεία,  του Εργατικού Καλαμάτας, του συνόλου των σωματείων εργαζομένων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του Ν.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, της Ένωσης Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Καλαμάτας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α (ΠΟΕ ΔΕΥΑ), του πρώην Δήμαρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, χιλιάδων συμπολιτών μας που υπέγραψαν το κείμενο στήριξης του αγώνα μας, μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε μέχρι την επαναπρόσληψη και των 26 συναδέλφων μας και τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών που προβλέπονται στο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό.

Ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας μαζί με την αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί, μπορεί να ακυρώσει τις απολύσεις και να ανοίξει τον δρόμο για την μόνιμη και σταθερή δουλειά σήμερα”.