Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 12:49

Από Πάτρα, από Αθήνα, από Καλαμάτα στο Μέγαρο για τους 26 της ΔΕΥΑΚ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Συνδικαλιστές και συμβασιούχοι από την Πάτρα και την Αθήνα, φυσικά και την Καλαμάτα, θα συμμετέχουν αύριο, Τετάρτη, στις εφτά το απόγευμα, στην πανελλαδική κινητοποίηση αλληλεγγύης για τους 26 απολυμένους, με δικαστική απόφαση, της ΔΕΥΑΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί έξω από το Μέγαρο Χορού, ενώ μέσα σε αυτό την ίδια ώρα θα ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Με την κινητοποίηση αυτή επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, να λάβουν μια ξεκάθαρη και επίσημη θέση για τους 26 της ΔΕΥΑΚ ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας…

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους 26 και συμμετοχής στην κινητοποίηση έκανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος. 

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ο αγώνας των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ και του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας είναι δίκαιος. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι “οι 26 εργαζόμενοι που εργάζονταν σε νευραλγικά πόστα για τη λειτουργία της επιχείρησης ΔΕΥΑΚ αποτελούν απαραίτητο κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της, πράγμα που έχει ήδη αποδειχθεί από την κατάσταση στις υπηρεσίες μετά την απομάκρυνση τους”. 

Πρόσθεσε ο κ. Λαμπρόπουλος ότι “εμείς οι υπάλληλοι στα εμπορικά καταστήματα και τις υπηρεσίες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις συμβάσεις 2-3 μηνών, τα σπαστά ωράρια, την εντατικοποίηση της εργασίας για να βγει η δουλειά στις γιορτές ή στις εκπτώσεις. Οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα είναι πρωτοπόροι στην εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και όλων των υπολοίπων βέλτιστων πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετά εφαρμόζονται και στον ιδιωτικό τομέα. Η Δημοτική αρχή Καλαμάτας πρωτοστατεί εδώ και χρόνια με τη λευκή νύχτα και το άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι τα ξημερώματα στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις. Ωφελημένοι βγαίνουν μόνο οι πολυεθνικές στο εμπόριο και τον τουρισμό, που αυξάνουν τα κέρδη τους μέσα από το όλο και μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων και το «κλείσιμο» των αυτοαπασχολούμενων”.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να πάρει θέση στο πλευρό των απολυμένων, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι “που ματώνουν καθημερινά από τα ακριβά ανταποδοτικά τέλη, να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ. Το πέρασμα των υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης στους εργολάβους σημαίνει περισσότερα βάρη μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, ενώ παραμονεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία όλων μας από την υποστελέχωση από μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών όπως ο βιολογικός καθαρισμός. Δεν πρέπει να αφήσουμε την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας έρμαιο στο κυνήγι του κέρδους των εργολάβων που θα αναλαμβάνουν τις εργασίες ύδρευσης - αποχέτευσης με βάση τα συμφέροντα τους”.

Στ.Μ.