Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 22:31

ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Απεργία γιατί το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο μόνο σε όφελος των εργαζομένων δεν θα είναι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΒΒΑΤΑΣ 
Να απεργήσουν αύριο και να λάβουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις δέκα το πρωί στην πλατεία 23 Μάρτη, κάλεσε, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς, υπογραμμίζοντας ότι το λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο μόνο σε όφελος των εργαζομένων δεν θα είναι…

Ο κ. Φαββατάς σημείωσε ότι την απεργία έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες πανελλαδικά, γιατί σε αυτό προβλέπονται “η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης”. 

Όπως συνέχισε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, “στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους. Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Από την άλλη προβλέπονται νέα προνόμια για την εργοδοσία, όπως η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα”.