Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 18:25

Κάλεσμα στις εκλογές του Αγροτοκτηνοτροφικού Μεσσήνης για καλύτερη ζωή στην ύπαιθρο

Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και Σπύρος Νικολόπουλος

Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και Σπύρος Νικολόπουλος

ΣΤΙΣ 4,5,6 ΟΚΤΩΒΡΗ 
Ένας από τους μεγαλύτερους αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά της χώρας, αυτός της Μεσσήνης, με περισσότερα από 300 μέλη, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε ο Σύλλογος να δυναμώσει ακόμη περισσότερο διεκδικώντας καλύτερη ζωή όχι μόνο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά για όλους τους ανθρώπους που ζουν στην ύπαιθρο. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, ο πρόεδρος Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Νικολόπουλος, οι εκλογές θα γίνουν στις 4,5 και 6 Οκτώβρη με κάλπες που θα στηθούν στη Μεσσήνη, το Πεταλίδι, τη Βαλύρα, την Ελληνοεκκλησιά και τη Στέρνα…

“Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης στα τρία χρόνια θητείας της απερχόμενης διοίκησης ανέδειξε πολλά προβλήματα, συμμετείχε σε κινητοποιήσεις, έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή”, σημείωσε ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής “να έρθουν και να γραφτούν στο Σύλλογο όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη. Όσοι θέλουν να έρθουν και να θέσουν υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο. Και να έχουμε μαζί συμμετοχή στη ψηφοφορία”. 

Ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, που είναι πρόεδρος και της Ομοσπονδίας Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοίνωσε ότι μετά τις εκλογές στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης θα γίνουν εκλογές για νέα διοίκηση και στην Ομοσπονδία, στην οποία έχουν ενταχθεί και νέοι Σύλλογοι. 

Από την πλευρά του ο Σπύρος Νικολόπουλος ζήτησε από τους μικρομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης και να τον κάνουν ακόμη πιο ενεργό και δυναμικό στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. 

Σημείωσε ότι ο Σύλλογος, μέσω της Ομοσπονδίας, συμμετέχει στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και γενικά στο αγροτικό κίνημα “που θέλουμε να γίνει ακόμη ισχυρότερο. Ο Σύλλογος δεν εστιάζει μόνο στα αγροτικά και τα κτηνοτροφικά αιτήματα αλλά σε όλα τα προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους στην ύπαιθρο, όπως είναι τα Κέντρα Υγείας που έχουν μείνει χωρίς προσωπικό και μηχανήματα, οι αγροτικοί γιατροί που πλέον δεν επισκέπτονται τα χωριά, τα σχολεία που έχουν κλείσει με αποτέλεσμα, για να έχουν τα παιδιά πρόσβαση στην εκπαίδευση, να χρειάζεται να φεύγουν από τα σπίτια τους στις έξι το πρωί και να επιστρέφουν με το λεωφορείο στις έξι το απόγευμα”.

Κλείνοντας ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης “είναι το αποκούμπι του κάθε αγρότη, του κάθε κτηνοτρόφου, του καθενός που μένει στην ύπαιρθο. Δεν κρύβεται πίσω από τραπέζια κυβερνητικά με ψεύτικες συνδιαλλαγές. Είναι διεκδικητικός, έχει πλαίσιο πάλης για την καλυτέρευση της ζωής στην ύπαιθρο, για την καλυτέρευση της ζωής των αγροτών και των κτηνοτρόφων”. 

Στ.Μ.