Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 13:58

Καλεί σε κλιμάκωση με την απεργία στις 2 Οκτώβρη και καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου

ΠΑΜΕ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ  
Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην απεργία της Τετάρτης 2 Οκτώβρη να δώσουν νέα απάντηση, πιο δυναμική, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη “συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ”, ότι μπορούν με οργάνωση από τα κάτω να είναι δυνατοί και ανυποχώρητοι από τα δίκαια αιτήματά τους. Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος ακόμη κατήγγειλε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρη Τσώνη, ότι βάζει πάνω από τα συμφέροντα των εργαζομένων τη σχέση του με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο γι’ αυτό και στην απεργία της περασμένης Τρίτης λειτούργησε απεργοσπαστικά. Επιπλέον ανέφερε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος για τον Σωτήρη Τσώνη ότι η απεργία της Τετάρτης δεν θα μπορέσει να αποτελέσει για εκείνον “κολυμπήθρα ξεπλύματος των αμαρτιών του”…

“Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ήταν η πρώτη απάντηση των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης  η οποία θα συνεχιστεί. Αυτή η οργάνωση της απεργίας έγινε από τα κάτω με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, απέναντι στην συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και αυτό έχει τη σημασία του”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Κουφαλάκος και συνέχισε για την απεργία της 2 Οκτώβρη ότι “είναι επιβεβλημένη. Είναι η  κλιμάκωση, ακόλουθο της μεγάλης επιτυχίας που είχε η απεργία στις 24/9. Μια απεργία που οργανώθηκε από ΕΚ, Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ. Μια απεργία που στην Αθήνα ήταν καθολική με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Ήταν απεργία που απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια, τις δυσκολίες, τον πόλεμο εναντίων τους. Είναι τιμή για τους συνδικαλιστές και τα ΕΚ, που μπορεί να μην συμφωνούμε σε πολλά, όμως αυτές τις ημέρες απέδειξαν ότι μπορούμε οι εργάτες χωρίς εργοδοτικές φωνές και εμπόδια”.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΩΝΗΣ

Σε ό,τι αφορά την πλειοψηφία και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ο Παναγιώτης Κουφαλάκος είπε: “Δυστυχώς η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και ειδικά ο πρόεδρος του συντάχθηκαν με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό. Έβαλαν πάνω από όλα τις σχέσεις που έχει ο Τσώνης με τον Παναγόπουλο, το γνωστό αργόμισθο πρόεδρο της ΓΣΕΕ και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων στο Νομό μας.

Αυτή η στάση θα γραφτεί ως μαύρη σελίδα στην ιστορία του εργατικού κινήματος, θα έχει ονοματεπώνυμο Σωτήρης Τσώνης - που δυστυχώς παίρνει και άλλους στο λαιμό του”.

Η ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Επίσης ο Παναγιώτης Κουφαλάκος υποστήριξε ότι η παράταξη του Σωτήρη Τσώνη στο Εργατικό Κέντρο λειτουργεί κομματικά σημειώνοντας συγκεκριμένα: “Στη χθεσινή συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου, ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία στις 2 Οκτώβρη, η παράταξη της ΔΑΚΕ, στο διεκδικητικό πλαίσιο που κατέθεσε, βρίσκει και θετικά στο Νομοσχέδιο, όπως το ηλεκτρονικό μητρώο και την  ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ, δεν μπορεί να κρύψει την άμεση κομματική εξάρτηση που έχει με την  ΝΔ και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ξεκάθαρα και χωρίς να αφήνει παρερμηνείες ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ Μπουζαλάς, στην τοποθέτηση του, μας είπε ότι η παράταξη του εκπροσωπεί την πλειοψηφία του 40% του Ελληνικού Λαού που έβγαλε την Κυβέρνηση της ΝΔ στην εξουσία και μας προκάλεσε ότι θα τα πούμε στις εκλογές που θα γίνουν το Δεκέμβρη για τη  ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας”.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΛΑΤΥ ΑΝΟΙΓΜΑ

Τέλος ο Παναγιώτης Κουφαλάκος είπε για την απεργία της Τετάρτης και την αποστολή των Σωματείων: “Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, να προσπεράσουν τον αρνητικό συσχετισμό και να πάρουν πάνω τους την υπόθεση για την επιτυχία της απεργίας. Να κάνουν πλατύ άνοιγμα, τις λίγες ημέρες που απομένουν, με σκοπό να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα πλατιά, μέσα από κάθε μορφή, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς κτλ

Καλούμε να οργανώσουν την απεργιακή συγκέντρωση μακριά από αυτούς που μέχρι πριν 3 ημέρες θριάμβευσαν στην απεργοσπασία, που τους ήθελαν κοιμισμένους και παθητικούς. Η απεργία στις 2 Οκτώβρη είναι δικιά τους κατάκτηση και δεν είναι κολυμπήθρα ξεπλύματος των αμαρτιών του κ. Τσώνη και της παράταξής του. Να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. 23ης Μαρτίου, στις 10 το πρωί, μαζί με τα σωματεία που παλεύουν καθημερινά, που οργάνωσαν την μεγάλη απεργία στις 24/9/2019”.

Στ.Μ.