Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 20:12

Καταδικάζει την τακτική του ΠΑΜΕ, αναρωτιέται για τη στάση της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΩΝΗΣ 
Μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να κάνουν μπάχαλο τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, υπαινίχθηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου για την απεργία της Τετάρτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης. Επιπλέον αναρωτήθηκε για τη στάση της ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να προκηρύξει απεργία την περασμένη εβδομάδα, στις 24 Σεπτέμβρη και εκφράζοντας τον προβληματισμό του που για τις 2 Οκτώβρη αντί να αποφασίσει απεργία αποφάσισε στάση εργασίας. Είπε ότι η ΑΔΕΔΥ παρασύρθηκε από το ΠΑΜΕ ενώ θα έπρεπε να είναι σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ…

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, παρουσίασε τα αιτήματα της απεργίας της Τετάρτης και συγκεκριμένα τόνισε ότι άρθρα του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή, δίνουν τη χαριστική βολή στα εργασιακά δικαιώματα που διασώθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο. 

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΜΕ ο κ. Τσώνης είπε: “Την περασμένη Πέμπτη κάναμε Συμβούλιο στο Εργατικό Κέντρο για να αποφασίσουμε για την απεργία στις 24 του μήνα. Όμως στο συμβούλιο έγιναν τα εξής: Όταν πήγε να ξεκινήσει το συμβούλιο ήταν ένα μέλος του ΠΑΜΕ και μπροστά μας έγινε κάποιο τηλεφώνημα και μετά είδαμε ξαφνικά να έρχονται γύρω στα 30 άτομα που ήταν μαζεμένα έξω από το κτίριο. Γέμισε η αίθουσα, γέμισε και ο διάδρομος. Εμείς δεν είπαμε τίποτα, γιατί θέλουμε να υπάρχει δημοκρατική λειτουργία. Αρχισαν στη διάρκεια του Συμβουλίου να γίνονται διακοπές, να γίνονται παρεμβάσεις. Δεν μπορεί κανένας όταν γίνεται συμβούλιο να κάνει παρεμβάσεις. Κάποια στιγμή βγήκε μια ντουντούκα και άρχισαν κάποιοι χαρακτηρισμοί προσβλητικοί και απαράδεκτοι. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε το συμβούλιο σε ένα τέτοιο κλίμα, γι’ αυτό διακόπηκε και δεν πάρθηκε καμία μα καμία απόφαση”.

Επίσης ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτή την παρέμβαση “είναι γνωστά. Κάποια συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν στο Μέγαρο Χορού, που είναι ταυτοποιημένα στο οπτικό υλικό που έχει και η ΓΣΕΕ και εμείς στο Εργατικό Κέντρο. Είναι λυπηρά τα φαινόμενα αυτά”. 

Στ.Μ.