Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 17:51

“Τρομοκρατικές” απολύσεις στου Καρέλια καταγγέλλει το Σωματείο

Σε απολύσεις χωρίς κανένα λόγο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Καρέλια Καλαμάτας, έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η εταιρία. Μιλάει για “τρομοκρατικές” τακτικές, οι οποίες μάλιστα έχουν επισημανθεί προφορικά και εγγράφως από την Επιθεώρηση Εργασίας…

Συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων σε δημόσια καταγγελία του με τίτλο “Γιατί;” υπογραμμίζει τα εξής: 

“Η Διοίκηση της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ χτύπησε ξανά και συνεχίζει την πολιτική των απολύσεων δείχνοντας αυτήν τη φορά την πόρτα σε συναδέλφισσα – εργαζόμενη, μόλις λίγες μέρες μετά την τελευταία απόλυση εργαζομένου στην εν λόγω εταιρία.

Και αυτή η απόλυση, όπως και οι προηγούμενες, είναι κατά τη γνώμη μας,  κομμάτι της “επιθετικής τακτικής” που ακολουθεί η εταιρία για να εξυπηρετεί το σχεδιασμό της μέσα από μεθόδους που «εξοντώνουν» συναδέλφους χωρίς κανένα λόγο!

Οι απολύσεις αυτές από ό,τι φαίνεται έχουν συγκεκριμένη στόχευση και σκοπιμότητα! Πρόκειται μάλλον για μεθοδευμένη τακτική των στελεχών της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει τα εξής στάδια: ‘’παραδειγματισμός’’, ‘’εκφοβισμός’’, άσκηση υπέρμετρης πίεσης  για υπερωριακή απασχόληση και στο τέλος απόλυση χωρίς λόγο και αφορμή! 

Σε μια συγκυρία που οι εργαζόμενοι αγωνιούν, συμμερίζονται και αγωνίζονται για τις ανάγκες της παραγωγής της επιχείρησης, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και έχουν υπερβεί προ πολλού τα όρια τους, τέτοιου είδους «τρομοκρατικές» πρακτικές είναι καταδικαστέες. Πρακτικές που έχουν ήδη επισημανθεί και προφορικά και εγγράφως από την τοπική Επιθεώρηση Εργασίας.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ, καταγγέλλει ως απαράδεκτη και αυθαίρετη την απόλυση της συναδέλφισσας και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή της. 

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δε θα επιτρέψουμε στο μέλλον αυτήν την τακτική…

Το Δ.Σ. του Σωματείου, μαζί με όλους τους συναδέλφους της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ, θα αγωνιστεί με κάθε συνδικαλιστικό και νόμιμο μέσο για την ανάκληση των απολύσεων και των δυο συναδέλφων μας και δεν θα επιτρέψει καμία αυθαίρετη συμπεριφορά εκ μέρους της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ”.