Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 23:29

ΠΑΜΕ: Όλοι στην απεργία, συγκέντρωση στην πλατεία 23 Μάρτη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
“Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων” τονίζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία 23 Μάρτη. “Τα όσα προβλέπονται στο "αναπτυξιακό"  νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπερνούν κάθε προσδοκία των επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η " ανάπτυξη για όλους" που διατυμπανίζει η ΝΔ είναι ανάπτυξη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και κόλαση για τους εργαζόμενους”, σημειώνει το Συνδικάτο...

Επίσης το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης “ξηλώνει κλαδικές συμβάσεις ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τις καθιστά μη εφαρμόσιμες σε συνδυασμό με τα προνόμια και τις διευκολύνσεις που δίνει στην εργοδοσία. Ενισχύει τις ενώσεις προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής, προβλέπει την  υπερίσχυση τοπικών κλαδικών συμβάσεων έναντι κλαδικών συμβάσεων, με στόχο το περαιτέρω τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Ορίζει συνυπεύθυνους τους εργαζόμενους για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

Η ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεσπίζει  το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις μονιμοποιώντας και επεκτείνοντας  την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία, καταργώντας τα καταστατικά τους, φακελώνοντας τους εργαζόμενους. Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν τα σωματεία στο "γύψο", θέλουν  να μας αφοπλίσουν για να λεηλατούν χωρίς εμπόδια τις ζωές και τα δικαιώματα μας, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτα την κερδοφορία τους. 

Τη στιγμή που τα μεγαλύτερα εργατικά κέντρα της χώρας (Αθήνα, Πειραιάς, Αν. Αττική, Πάτρα, Γιάννενα) δεκάδες ομοσπονδίες με χιλιάδες μέλη( Οικοδόμοι, ΠΝΟ, ΟΤΟΕ κλτ), η ΑΔΕΔΥ καλύπτοντας όλο το Δημόσιο, καλούσαν σε απεργία την προηγούμενη Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, η παράταξη της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο (που φλερτάρει και με το ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου), βάζοντας εμπόδια στην απεργία.  Ο μοναδικός σκοπός τους ήταν να διασπάσουν το απεργιακό μέτωπο και να μπερδέψουν τους εργαζόμενους.    

Στη συνεδρίαση του ΕΚ για την απεργία στις 2 Οκτώβρη, ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή, η παράταξη της ΔΑΚΕ, στο διεκδικητικό πλαίσιο πού κατέθεσε, βρίσκει και θετικά στο Νομοσχέδιο, όπως το ηλεκτρονικό μητρώο και την  ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η παράταξη της ΔΑΚΕ, δεν μπορεί να κρύψει την άμεση κομματική εξάρτηση πού έχει με την ΝΔ και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΕΚ και η παράταξη του ξεπληρώνουν συμβόλαια, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από κυβέρνηση και εργοδοσία  με σκοπό να εμποδίσουν την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στην νέα επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα που εξελίσσεται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι τα ίδια έκαναν και επί κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ.

Να μην τους περάσει! Αν τώρα οι μεγαλέμποροι έχουν ξεσαλώσει  έχοντας μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα, τους μισθούς μας σε φιλοδώρημα,  ας αναλογιστούμε τι μας περιμένει αν περάσει αυτός ο σχεδιασμός.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Αυτό φοβούνται για αυτό παίρνουν αυτά τα μέτρα.  Ας κάνουμε το φόβο τους πράξη. Έχουμε τη δύναμη οργανωμένα, συλλογικά και αγωνιστικά να τους εμποδίσουμε, να διεκδικήσουμε όσα σήμερα έχουμε ανάγκη και καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τα ταξικά μας σωματεία.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ”.