Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 09:42

Το ΠΑΜΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού: “Η ζωή μας δεν χωράει στην ανάπτυξη που μας ετοιμάζουν”

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Την αντίδρασή της για το περιεχόμενο της ομιλίας που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο το μεσημέρι στο Μέγαρο Χορού, στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τη μεγάλη επένδυση της Costa Navarino, υπογραμμίζει σε σχόλιό της η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ. Τονίζει ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα που σκοπό έχουν την υποστήριξη των επιδιώξεων του μεγάλου κεφαλαίου και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων…

Ειδικότερα, το σχόλιο του ΠΑΜΕ έχει ως εξής: “Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη το Σάββατο στην Καλαμάτα και η ομιλία του, έδειξε  για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς την υλοποίηση του υπόλοιπου 32% των επιταγών του μεγάλου κεφαλαίου (Το υπόλοιπο 68% το βρήκε έτοιμο από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ).  Μάλιστα διαφήμισε πλευρές του νέου κατάπτυστου - "αναπτυξιακού" νόμου που φέρνει στη Βουλή αυτή την εβδομάδα. Η μείωση της φορολογίας και η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων που είπε, δεν αφορούν την τσέπη των οικογενειών μας που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, αλλά την τσέπη των καπιταλιστών, που έχουν δισεκατομμύρια κέρδη και θέλουν να τα κάνουν ακόμα περισσότερα σε βάρος των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Costa Navarino, λέγοντας ότι "ο πλούτος που παράγεται εκεί διαχέεται στους εργαζόμενους και την τοπική οικονομία". Βέβαια, δεν είδαμε κανένα εργαζόμενο στο συγκεκριμένο ή σε άλλο ξενοδοχειακό συγκρότημα να κυκλοφορεί με ελικόπτερα και κότερα όπως οι ιδιοκτήτες αυτών των μονάδων. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης που φτάνουν σε σημείο λιποθυμίας, χωρίς νερό σε πολλές περιπτώσεις, ενώ οι καμαριέρες κυκλοφορούν με "τσιπάκι", για να ελέγχεται ο χρόνος που κάνουν να καθαρίσουν ένα δωμάτιο.

Η "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ, σε συνέχεια της "δίκαιης ανάπτυξης” του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν τα κέρδη των ομίλων, των ξενοδόχων, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Αφορούν δηλαδή σχέδια για το πώς ο εργαζόμενος θα δικαιούται λιγότερα για να αυξάνονται τα κέρδη του αφεντικού του.

Τα όνειρα και η ζωή μας όμως, δεν χωράνε στην ανάπτυξη και το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Οι εργαζόμενοι, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν την πάλη τους, να δυναμώσουν τα σωματεία, να αλλάξουν αυτό τον αρνητικό συσχετισμό. Να βάλουν μπροστά και να διεκδικήσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Όλοι στο νέο ραντεβού των συνδικάτων την Πέμπτη 7 το απόγευμα στην πλατεία  23ης Μάρτη, για να δώσουμε μαζική δυναμική απάντηση μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας  στην Κυβέρνηση και στο Κεφάλαιο, που φέρνουν για ψήφιση στην Βουλή το Νομοσχέδιο σκούπα πού τσακίζει ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει”.