Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 18:35

Ο Γιώργος Ρωμανιάς στην Καλαμάτα για το νέο ασφαλιστικό

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
Μια ακόμη φορά επισκέπτεται την Καλαμάτα, προκειμένου να μιλήσει για το ασφαλιστικό, ο Γιώργος Ρωμανιάς, πρώην γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, συνεργάτης της ΓΣΕΕ και διοικητικό στέλεχος στο παρελθόν διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων. Αυτή τη φορά όμως Γιώργος Ρωμανιάς δεν θα μιλήσει μόνο για τα προβλήματα και την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και για το νέο ασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Την εκδήλωση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ο πρόεδρος του οποίου, Σωτήρης Τσώνης, σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι η ομιλία θα γίνει την Τετάρτη 13 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου…

Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι ο Γιώργος Ρωμανιάς είναι από τους πιο καλούς γνώστες του ασφαλιστικού και πως οι απόψεις του θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει του νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο νόμος που ασφαλιστικού που ισχύει σήμερα, ο λεγόμενος νόμος Κατρούγκαλου, έχει ουσιαστικά κριθεί αντισυνταγματικός στο μεγαλύτερο μέρος του, με σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για το λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Τσώνης, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νόμο για το ασφαλιστικό, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου. 

Επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημείωσε ότι όλοι οι νόμοι για το ασφαλιστικό από το ΄90 και μετά είχαν ως σκοπό να επιλύσουν λογιστικά περισσότερο ζητήματα του συστήματος, παρά να το καταστήσουν βιώσιμο. Αυτό, υπογράμμισε, είναι και το μεγάλο ζήτημα του ασφαλιστικού, το οποίο πρόσθεσε ότι μπορεί να γίνει βιώσιμο μόνο με αναπτυξιακές πολιτικές και με την εισαγωγή νέου αίματος, όπως είπε χαρακτηριστικά, στο σύστημα. 

Τέλος ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι το ενδιαφέρον εργαζομένων και συνταξιούχων για το ασφαλιστικό είναι πολύ μεγάλο, είναι πολλοί αυτοί που επισκέπτονται το Εργατικό Κέντρο προκειμένου να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες τους. Ανέφερε δε ότι το Εργατικό Κέντρο από την πλευρά παρέχει υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ). 

Στ.Μ.