Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 13:22

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ 
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, 8-9 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και για τους αντιπροσώπους του στη ΓΣΕΕ. Τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους κατατίθενται στην Εφορευτική Επιτροπή αύριο, Τρίτη, από τις πέντε μέχρι τις έξι το απόγευμα. Η παράταξη του Σωτήρη Τσώνη, προέδρου επί αλλεπάλληλες θητείες, εκτιμάται ότι θα πετύχει και πάλι πλειοψηφία, ενώ ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση των υπόλοιπων δύο παρατάξεων, της Δημοκρατικής Αγροτικής Συσπείρωσης, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, στην οποία εντάσσονται συνδικαλιστές που προέρχονται από τη ΛΑΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κ.ά…

Χθες πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου όπου, όπως μας είπε ο Σωτήρης Τσώνης, εγκρίθηκε ομόφωνα η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων και εκλέχτηκαν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. Από την παράταξη του Σωτήρη Τσώνη, Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση, εκλέχτηκαν δύο μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, οι Ηλίας Γαϊτάνης και Μιχάλης Λειβαδίτης, ενώ από την Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση εκλέχτηκε ο Γιάννης Λαγογιάννης. 

Οι αντιπρόσωποι που μπορούν να ψηφίσουν για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας είναι 181 και έχουν ψηφιστεί από περίπου 4.500 μέλη Σωματείων, επί συνολικού αριθμού εγγεγραμμένων μελών στα Σωματεία αυτά άνω των 7.500. 

Οι αντιπρόσωποι που θα ψηφίσουν για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ είναι 105. 

Στ.Μ.