Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 13:54

“Μια από τα ίδια” και η νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου - Μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ

Ο νέος γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτης Μουλάς, από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και ο επανεκλεγείς πρόεδρος Σωτήρης Τσώνης

Ο νέος γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτης Μουλάς, από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και ο επανεκλεγείς πρόεδρος Σωτήρης Τσώνης

ΔΑΣ-ΠΑΜΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ Η 2Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ 
Θα συνδιοικούν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και στη νέα θητεία οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη Ν.Δ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΛΑΕ. Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπείται από τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση, το άφησαν εκτός της διοίκησης, παρότι ήταν η μόνη δύναμη που αύξησε και δεν έχασε δυνάμεις και ήρθε δεύτερη στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα…

Συγκεκριμένα πρόεδρος επανεξελέγη ο Σωτήρης Τσώνης, εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Κίνησης, η οποία κέρδισε τις εκλογές με οχτώ έδρες από τις 15 του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ίδια παράταξη πήρε και τις θέσεις του αντιπροέδρου, που εκλέχτηκε ο Βασίλης Μπουζαλάς, όπως και του ταμία, που είναι ο Ευστάθιος Καρούτας. 

Η παράταξη της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, ως δεύτερη δύναμη, έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα, όμως οι παρατάξεις του Σωτήρη Τσώνη και της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, με μέλη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΛΑΕ, ψήφισαν τον υποψήφιο της ΕΑΚ, Παναγιώτη Μουλά. 

Συγκεκριμένα όλες οι θέσεις διοίκησης του προεδρείου καλύφθηκαν κατά τις ψηφοφορίες με αποτέλεσμα 10-4. Σημειώνεται ότι 11 συμβούλους έχουν οι παρατάξεις της ΑΣΚ και της ΕΑΚ (απουσίασε ο νεοεκλεγείς σύμβουλος της ΕΑΚ Νίκος Δημόπουλος) και τέσσερις συμβούλους έχει η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου έχει συγκροτηθεί ως εξής: 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΤΣΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΜΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  

ΤΑΜΙΑΣ : ΚΑΡΟΥΤΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ  

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  

ΕΦΟΡΟΣ: ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

ΜΕΛΗ: ΝΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ 

ΧΕΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

ΜΠΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος,  με δηλώσεις του στην Kalamata Journal, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη συνδικαλιστική πορεία που προτίθεται να ακολουθήσει και η νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, η οποία, εξέφρασε την πεποίθηση, δεν θα έχει καμία διαφορά σε σχέση με την πορεία που είχε και τα προηγούμενα χρόνια. 

Σε ό,τι αφορά τη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ ο κ. Κουφαλάκος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη δράση της και τον ταξικό προσανατολισμό του αγώνα της. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “εμείς είμαστε η δεύτερη δύναμη του Εργατικού Κέντρου και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ο τρόπος συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το ότι δεν πήραμε τη θέση του γραμματέα. Δεν το χαρίζουμε σε κανέναν το ότι είμαστε η δεύτερη δύναμη. Γι’ αυτό και θα ζητήσουμε να μας παραχωρηθεί γραφείο στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου και τα κλειδιά. Το δικαιούμαστε και θα το αξιοποιήσουμε στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε τη συνδικαλιστική μας δράση, την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, πάντα με ταξικό προσανατολισμό”. 
Στ.Μ.