Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 09:08

Κινητοποίηση Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο για να προκηρύξει απεργία για το ασφαλιστικό

Κινητοποίηση Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο για να προκηρύξει απεργία για το ασφαλιστικό

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 
Σε κινητοποίηση έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καλούν Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Η κινητοποίηση θα γίνει την ώρα που θα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο, στις 7.30 το βράδυ και σκοπός της είναι να πιεστεί η πλειοψηφία για να προκηρυχτεί απεργία για το νέο ασφαλιστικό, στις 18 Φλεβάρη...

Το Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Μεσσηνίας, το Συνδικατο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα νομού Μεσσηνίας, το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και το 

Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού Μεσσηνίας σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν: “Απαιτούμε από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να προκηρύξει απεργία. Να μην συνταχθεί με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της πλειοψηφία της ΓΣΣΕ. Την στιγμή που δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσουν απεργία στις 18 Φλεβάρη, αυτή η "πλειοψηφία" καλεί σε στήριξη της κυβέρνησης και σε διάλογο.

Καλούμε μαζικά τους εργατοϋπάλληλους σε κινητοποίηση, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την Πέμπτη 13 Φλεβάρη 7:30μμ με απαίτηση: Να προκηρυχτεί απεργιακή απάντηση στις 18 Φλεβάρη

Η κυβέρνηση της ΝΔ τις επόμενες μέρες φέρνει για ψήφιση στην Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ενώ με τον Κρατικό Προϋπολογισμό μειώνουν τις συντάξεις (220 εκατ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές για το 2020) μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα λέγοντας ότι θα υπάρχουν αυξήσεις. Όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά. Με το νέο νόμο:

Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40 (!!!) χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.

Η επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.

Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.

Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.

Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

Διατηρείται η λεηλασία των 80 δισ. ευρώ που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.

Καταργούνται τα ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.

Καμία ώρα χαμένη. Με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε την απεργία Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους να δώσουν ένα νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας. Να σημάνει ξεσηκωμός. Να τους κόψουμε την φόρα. Διεκδικούμε:

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.

Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα κλεμμένα.

Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της



Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Μεσσηνίας

Συνδικατο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα νομού Μεσσηνίας

Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού Μεσσηνίας