Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 21:52

“Έφοδος” στο Εργατικό Κέντρο με την κάσα της κοινωνικής ασφάλισης και με ένταση (video)

ΕΝΤΟΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ 
Το ΠΑΜΕ έκανε “έφοδο” το βράδυ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, διαμαρτυρόμενο για τη στάση της παράταξης του προέδρου, Σωτήρη Τσώνη, ενάντια στη κήρυξη απεργίας στις 18 Φλεβάρη για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το ΠΑΜΕ αντέδρασε καταλαμβάνοντας το χώρο έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, αποκλείοντας την έξοδο των διοικητικών συμβούλων, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κάποια στιγμή έφτασε και μια κάσα, το φέρετρο της κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο σύμβουλοι του ΠΑΜΕ εναπόθεσαν επάνω στο τραπέζι της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου…

Επικράτησε ένταση, το θερμόμετρο στο χώρο ανέβηκε κατακόρυφα, με έντονο τρόπο μέλη του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωτήρη Τσώνη για τη στάση του. Κάποια στιγμή ο πρόεδρος επιχείρησε να βγει από την αίθουσα της συνεδρίασης, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν τη δίοδο, επέστρεψε, η ένταση συνέχισε να είναι μεγάλη, ενώ ο Σωτήρης Τσώνης αισθάνθηκε δυσφορία σχετικά με την υγεία του, μέλη του ΠΑΜΕ είπαν ότι έπιασε το θόρακά του και τότε άνοιξαν τη δίοδο και ο πρόεδρος αποχώρησε. Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας είπε ότι θα κάνει αύριο δηλώσεις, σημειώνοντας ότι δεν αισθάνεται καλά. 

Ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο, Παναγιώτης Κουφαλάκος, από την πλευρά του τόνισε ότι ο Σωτήρης Τσώνης έχει τεράστιες ευθύνες γιατί “έχει ενταφιάσει το συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης στα συμφέροντα των εργοδοτών και του μεγάλου κεφαλαίου”. Είπε ότι έχει φτιάξει ένα σωματείο - σφραγίδα των ιδιωτικών υπαλλήλων και κάθεται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ τον χαρακτήρισε αργόμισθο τονίζοντας ότι είναι υπάλληλος των ΕΛΤΑ χωρίς να ξέρει που βρίσκεται η δουλειά του. 

Επίσης κατήγγειλε τη στάση σε ό,τι αφορά τις απολύσεις εργαζομένων από το Άσυλο Ανιάτων "Η Στέγη της Εκκλησίας".

Στ.Μ.