Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 23:02

Εμπλέκεται και ο Δήμος Καλαμάτας στην απόλυση των πέντε στη “Στέγη της Εκκλησίας”! (video)

Εμπλέκεται και ο Δήμος Καλαμάτας στην απόλυση των πέντε στη “Στέγη της Εκκλησίας”! (video)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟ 
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας” μετέχουν και δύο υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας, τους οποίους ορίζει ο Δήμος, πράγμα που σημαίνει ότι ευθύνη για την απόλυση των πέντε εργαζομένων έχει και ο Δήμος. Αυτό αποκάλυψε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, εκπρόσωπος της παράταξης του ΠΑΜΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Επιπλέον ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κατήγγειλε ότι τόσο η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου όσο και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας “δουλεύουν” τους απολυμένους εργαζόμενους διαφορετικά ζήτησε να οργανωθούν κινητοποιήσεις ώστε οι απολύσεις να ανακληθούν…

Τις αποκαλύψεις και καταγγελίες έκανε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κατά την κατάληψη και τον αποκλεισμό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Είπε συγκεκριμένα για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρη Τσώνη, ότι “πάει στον δεσπότη και του φιλάει το χέρι για να τον ευλογήσει να κάθεται εδώ πάνω στο Εργατικό Κέντρο και έβαλε πλάτη για τους εργαζόμενους. Έχει την κύρια ευθύνη, πούλησε τον αγώνα τους. Σήμερα τους προτείναμε εδώ να πάρουν απόφαση, εκτός από τη δικαστική οδό, για κινητοποιήσεις, γιατί  ο αγώνας γίνεται μόνο με κίνημα. Τους προτείναμε κινητοποιήσεις στις οποίες θα είμαστε και εμείς με μπροστάρη τον Τσώνη, αν θέλει με την παράταξή του, για να ξεσηκώσουμε την πόλη. Ο κύριος αυτός δουλεύει τα παιδιά ενάμιση μήνα. Τους τραβάει στα δικαστήρια και ακόμα δεν έχουν καταθέσει ούτε ασφαλιστικά μέτρα”.

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στις πέντε απολύσεις, μέσω του ορισμού δύο υπαλλήλων του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος “Η Στέγη της Εκκλησίας” ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε: “Έχει βάλει πλάτη (ο κ. Τσώνης για τις απολύσεις) σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, το κ. Βασιλόπουλο, ο οποίος κάνει την πάπια.  Σήμερα εδώ αποκαλύψαμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου συμμετέχουν δύο (υπάλληλοι) τους οποίους ορίζει ο Δήμος. Αρα λοιπόν ο δήμαρχος που είπε ότι δεν έχει καμία ευθύνη το γνωρίζει και κάνανε τη πάπια. Και όχι μόνο αυτός, και η παράταξη του Μάκαρη και όλες οι άλλες παρατάξεις εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση με τον Δημήτρη Οικονομάκο”.

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος επέμεινε ότι δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος είναι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας και είτε μέσω αυτών έχει βάλει και ο Δήμος την υπογραφή του για τις απολύσεις είτε την απόφαση την πήρε μόνος του ο πρόεδρος του ιδρύματος, που είναι ο Μητροπολίτης. Ωστόσο πρόσθεσε ότι “είτε έτσι είτε αλλιώς έχουν τεράστια ευθύνη. Καλούμε από εδώ και το Δήμο Καλαμάτας να αναλάβει την ευθύνη γιατί έχει βάλει την υπογραφή του σε αυτή την απόλυση”. 

Στ.Μ.