Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 14:10

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Για τη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

“ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ” 
Κατά την συνεδρίαση του ΕΚ την Πέμπτη 13 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σωματείων έξω από το Ε.Κ. με αίτημα το ΔΣ να προκήρυξη απεργία στις 18/2 ενάντια στην νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση. Είναι μέρα που έχουν προκηρύξει απεργία η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες ΕΚ (Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Γιάννενα, Κορίνθου, Ηράκλειου κτλ), Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα.
Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ αποδείχτηκε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!
Η πλειοψηφία του ΕΚ με πρωτομάστορα τον πρόεδρο Τσώνη Σωτήρη (στέλεχος της ΔΑΚΕ και την ΝΔ) επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ απεργοσπασίας. Αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να σταθούν ως εκφραστές των συμφερόντων των εργαζομένων.  Αποφάνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και γελοίες δικαιολογίες ότι "δεν υπάρχει λόγος για απεργία"....

Οι συγκεκριμένοι "εργαζόμενοι" "συνδικαλιστές" αντί να δουλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, δουλεύουν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Μάλιστα είναι τόσο σταθεροί σε αυτή την δουλειά, ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση είναι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά ο πρόεδρος του ΕΚ δικαιούται αύξηση στο μισθό του για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην εργοδοσία διαχρονικά!

Η κοινωνική ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων κατακρεουργούνται συστηματικά, με την στήριξη μια χούφτας εργατοπατέρων που έχουν κάτσει στο σβέρκο του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος χρησιμοποιώντας κάθε ευφάνταστο τρόπο νοθείας. Για αυτό και οι εργαζόμενοι του έβγαλαν "συνδικαλιστική μαφία".

Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους ξεφορτωθούν. Η επίθεση στο ασφαλιστικό δεν ξεχωρίζει κανέναν,  ανεξάρτητα το τι ψηφίζει κάποιος ή τι πεποιθήσεις έχει. Μας αφορά όλους, για εμάς και τα παιδιά μας.  Ειδικά την νέα γενιά. Οι νέοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα κάνουν οικογένεια, θα αποκτήσουν παιδιά και θα ζήσουν από πρώτο χέρι τις μεγάλες δυσκολίες, εξαιτίας της κατάργησης κάθε ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας, των ελλείψεων στην Πρόληψη, στην υγεία των παιδιών κ.ο.κ.

Στις 18 Φλεβάρη δίνουμε απάντηση στην νέα επίθεση. Δίνουμε απάντηση σε κυβέρνηση -εργοδοσία και εργατοπατέρες.

Η ασφάλισή μας δεν είναι κόστος αλλά δικαίωμά μας. Κανένας δεν μας το χάρισε - δεν έχουμε δικαίωμα να το χαρίσουμε. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:

- Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!

- Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική Υγεία - Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.

- Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

- Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

- Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. -Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

 

Όλοι στην συγκέντρωση 18 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στην πλατεία 23η Μαρτίου

Ασφάλιση για όλους, Μόρφωση - Δουλειά

Με αγώνες απαντάμε στην σύγχρονη σκλαβιά

 

ΥΓ: Για τους απολυμένους συνδικαλιστές από το Άσυλο Ανιάτων, ο πρόεδρος του ΕΚ αποφάσισε ότι "δεν υπάρχει λόγος κινητοποίησης" και ουσιαστικά τους παρέπεμψε στις "ευλογίες του Δεσπότη".